Logo barneveldvandaag.nl


Sander van Marion neemt na zestig jaar afscheid als organist.
Sander van Marion neemt na zestig jaar afscheid als organist.

Afscheid Sander van Marion

Organist en toonkunstenaar Sander van Marion geeft op zaterdag 19 mei zijn afscheidsconcerten op het Paradijsorgel in de Oude Kerk in Barneveld. Het concert vangt aan om 20.00 uur.

Barneveld - Sander van Marion is de laatste nog actieve organist van de gouden generatie Nederlandse concertorganisten. Na een carrière van bijna 60 jaar neemt Sander van Marion ook afscheid van zijn publiek. Het is zijn wens om tijdens zijn afscheidstournee in 2018 een aantal orgels te bespelen waaraan hij goede herinneringen heeft. Zo ook het orgel van de Oude Kerk in Barneveld, dat onlangs geheel gerestaureerd is. Het programma op 19 mei heeft de titel "Muzikale reis met Sander van Marion" en bevat – naast zijn eigen beroemde improvisaties – muziekwerken uit Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje.

Stadspenningen

Sander van Marion is geboren en getogen 'op' Scheveningen. Hij kreeg zijn muzikale opleiding o.a. aan het Koninklijk Conservatorium te 's-Gravenhage, waar Adriaan Engels zijn orgelleraar is geweest. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten verwierf hij zich een klinkende naam. Zijn vele concerten op historische en monumentale orgels in vooraanstaande muziekcentra in Europa, maar ook in Amerika en Canada, getuigen daarvan. Onder de Nederlandse organisten neemt Sander van Marion een geheel eigen plaats in. Karakterustiek is zijn ,lichte, sprankelende speeltrant, zijn boeiende en vaak verrassende registerkeuze en zijn improvisatietalent. Ook als dirigent bracht hij verrassende en boeiende programma's met zijn koren. Sander van Marion werd diverse malen onderscheiden en kreeg de Stadspenning van 's Gravenhage, Zoetermeer en Katwijk. Daarnaast is hij één van de weinige Nederlandse organisten met de 'gouden' bekroning Médaille d'Or van de Société Académique 'Arts-Sciences-Lettres' te Parijs voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur. Mocht u nog twijfelen om zijn concert te bezoeken...?

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox