Een ware dierentuin

Mijn hele tuin zit vol liefde, meer zelfs dan andere jaren. Niet mijn liefde want het onderhoud heeft de laatste maanden nogal te wensen overgelaten. Nee, het is een ware dierentuin geworden. Elk jaar komt een groepje kikkers of padden, ik durf ze niet echt van dichtbij te bekijken, gezellig in mijn vijver koeren. Maar dit jaar lijkt het wel een heuse kolonie. Er wordt volop over en tegen elkaar gesprongen en het lijkt wel of ik een bruispompje in de vijver heb, op drie verschillende plekken zelfs. Het vertrouwde ronkende genietende geluid heb ik nog niet gehoord, maar dat kan de komende dagen zomaar gebeuren want de dagen worden 's zomers en dan gaan de deuren natuurlijk open en komt alle geluid naar binnen.

Het waren twéé duiven...

Al dit gewriemel wordt met veel belangstelling gadegeslagen door wel vijf verschillende katten, vanaf het bruggetje over mijn vijver. Ik heb geen katten. Maar een dikke grote zwarte zit regelmatig woedend naar binnen te kijken waarom ik de deur niet open doe, een grijze is wat schichtig, een zwart-witte speels, en twee roodwitte houden enorm van de zon. Elk heeft zo zijn lievelingsplekje in mijn tuin gevonden en ligt daar of ie de eigenaar is. En 's ochtends vroeg gaan ze allemaal gillen dat ze zo graag een partner willen, geïnspireerd door de kikkers, de lente, de maan of wat dan ook.

Dan zit er op mijn hek een koppeltje duiven. Koeren doen ze niet althans niet met geluid. Wat ik vooral hoor is het hebberige geklapwiekt van vleugels en als ik dan kijk zitten ze gezellig op elkaar. De eerste keer dacht ik dat het een enorme duif was maar het waren er dus twee. Ze wonen in een oude boom in mijn tuin en daar had ik ze wel eens gezien, maar nog nooit zo dicht bij mijn huis.

Verder zie ik allerlei vogels met takjes en strootjes heen en weer vliegen. Dat is weer een voordeel van een wilde tuin, er valt genoeg te halen. Bovendien heb ik ook wat stro hier en daar neergelegd. Ik dacht dat ze dat vast wel konden gebruiken. Ik word wel vrolijk van al die liefde: het voorjaar is begonnen en de natuur laat mij zien dat het leven altijd doorgaat.

Meer berichten