Trotse gezichten op het JFC.
Trotse gezichten op het JFC.

JFC'ers ontwerpen vervoer

Barneveld - De leerlingen van het technasium van het Johannes Fontanus College (JFC) bedenken en ontwerpen oplossingen voor externe opdrachtgevers. De brugklassers van het technasium hebben zich gebogen over het bedenken van een nieuw jongerenvervoersmiddel. Het groepje van David van Urk, David Nijdam, Yannick Ligtvoet en Milan Hoek heeft uiteindelijk het meest inventieve vervoersmiddel op rupsbanden ontworpen.

Deze leerlingen zijn ontwerpers in de dop. Ze hebben alle ontwerpstappen goed doorlopen. Er is ook goed nagedacht over de overbrenging/aandrijving. In het tekenprogramma Tinkercad hebben ze van hun ontwerp een 3D-versie gemaakt, die ze uiteindelijk hebben laten printen.

Scrum

Lydia en Judith uit A1A vertellen over dit project: "Deze opdracht was onze eerste ervaring met O&O (Onderzoek & Ontwerpen). Voor BergToys uit Ede ontwierpen we een nieuw jongerenvervoersmiddel. Erik Visser, Productmanager skelters, verzorgde de kick-off en eindbeoordeling. We werkten voor de eerste keer met Scrum. Dat is een bepaalde manier van samenwerken. We hadden drie sprints en wij vonden de laatste het leukst, omdat je toen een prototype mocht maken en we de presentatie mochten houden. Bij de lessen muziek kregen we de tijd om een reclamefilmpje te maken, die we gebruikt hebben bij de eindpresentatie. Al met al een hele leuke opdracht!"

Johannes Fontanus College
Wethouder Rebellaan 135
3771 KA Barneveld
T0342 – 49 14 69

Meer berichten