Logo barneveldvandaag.nl


Bewoners van het Gasthuis zijn blij met hun nieuwe schommel.
Bewoners van het Gasthuis zijn blij met hun nieuwe schommel.

Het Gasthuis heeft 'n schommel!

Barneveld - De bewoners van Het Gasthuis hadden een grote wens: ze wilden graag een schommel in de tuin. Deze wens ging in vervulling dankzij sponsors, vrijwilligers en giften. Tijdens een feestelijk moment is de schommel officieel in gebruik genomen en zijn sponsors en vrijwilligers bedankt.

Rust

Speeltoestellen - zoals een schommel - waarbij de cliënt wordt bewogen, lokken de bewoner uit tot het gebruik van verschillende gevoelsprikkels. Naast het bewegingsgevoel doet schommelen ook een beroep op hun evenwichts-, tast- en houdingsgevoel. Maar het belangrijkste is wellicht wel een moment van rust. De bewoners komen door het wiegen van de schommel tot rust. In de tuin van Het Gasthuis is een veilige plek gecreëerd en kunnen er vele mooie en plezierige rustmomenten beleefd worden.

Niet vergoed

Stichting De Rozelaar biedt identiteitsgebonden zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven in goede zorg. De protestants-christelijke identiteit en waarden als respect, geborgenheid en toewijding zijn leidraad in alles. We vinden iedereen uniek, gelijkwaardig en waardevol. Het aanbod van De Rozelaar is divers: een eigen plek om te wonen, gevarieerde en zinvolle dagbesteding, thuisbegeleiding en Klaver4, jobcoach, Lunchroom De Rozerie en Bakkerij Taart&Zoet. Stichting De Rozelaar kan niet zonder steun van particulieren, bedrijven, kerken en andere organisaties. Hun ondersteuning is fijn en nodig. De aanschaf van deze schommel wordt niet vergoed, terwijl hij heel belangrijk is voor de cliënten.

Meer berichten
Shopbox