Logo barneveldvandaag.nl

'Het moet wel ergens over gaan'

Van de voorzitter

door judith van den wildenberg

Harry Klein Obbink is voorzitter van de kerkenraad van de Ichtuskerk in Voorthuizen. "Dit is de tweede keer dat ik hier voorzitter van ben. In het begin van deze eeuw heb ik het ook een aantal jaren gedaan. Deze termijn zit er in september volgend jaar op en dan stop ik er mee."

voorthuizen - Harry en zijn vrouw Roely zijn meelevende kerkleden en vinden het ieder op hun eigen manier prettig om iets voor de gemeenschap te doen. "Roely is meer van de praktische kant en coördineert nu de indeling van de scheidsrechters bij VVOP, iets heel anders. Ik vind besturen erg leuk. we hebben de afspraak dat we om de beurt iets doen. In Amersfoort, waar we eerst woonden, was zij ouderling/scriba. Dus nu was ik aan de beurt."

Diaken

Harry heeft een financiële achtergrond en daarom is hij in allerlei besturen gevraagd. "Dat was wel eens jammer, want mijn interesse is breder. Maar het allerliefst zou ik diaken willen zijn. Dan zorg je voor de ander, dichtbij en ver weg. Als voorzitter kan ik wel weer meer doen. In de eerste periode hebben we ons gericht op het nieuw leven inblazen van het ZWO-gedeelte, oftewel Zending, Werelddiakonaat en de Ontwikkelingssamenwerking. Binnen dat kader ben je ook bezig met duurzaamheid. Onze kerk is fair trade en groen, met zonnepanelen op het dak. En onlangs hebben we de wereldwinkel in Voorthuizen doorgezet."

Koffie

Harry is actief in meerdere besturen. "Mijn karakter wil graag de regie hebben. Als je gewoon lid ben van een bestuur, heb je een andere rol. Dan moet je meer volgen en dat is misschien niet mijn sterkste kant. Wat ik wel graag wil als voorzitter is dat iedereen aan zijn trekken komt en daar probeer ik ook voor te zorgen. Ik wil graag oog hebben voor ieders inbreng en daar ruimte aan geven, dan duurt de vergadering maar een beetje langer. Maar het moet wel ergens over gaan. Vergaderen om het vergaderen is niet mijn ding. Dat betekent dat de mensen zich wel moeten voorbereiden. En grappig genoeg duren de vergaderingen nu vaak maar zo'n anderhalf uur in plaats van ellenlang. De mensen bellen me over van alles, bijvoorbeeld dat de koffie op is. Alsof ik alles regel. En er is ook meer dan vergaderen. Soms moet je gewoon even wat drinken samen, als je maar met elkaar in gesprek blijft. Het hoeft niet altijd zo formeel."

Aanmelden

In deze rubriek laten we voorzitters aan het woord. In soorten en maten. Weet u een geschikte voorzitter, die zijn of haar werk vrijwillig doet, mail dan naar jvdwil@gmail.com.

Meer berichten
Shopbox