Logo barneveldvandaag.nl


Virtueel bouwen aan het Romeinse Rijk, hoe cool is dat!
Virtueel bouwen aan het Romeinse Rijk, hoe cool is dat! (Foto: )

Bouw aan Romeins Gelderland!

regio - Tijdens het Erfgoedfestival 'Over Grenzen van Gelderland' biedt Romeinennetwerk Gelderland een gevarieerd activiteitenprogramma aan rond de 'Oudste Grens van Gelderland'.

Dwars door het huidige Gelderland liep zo'n tweeduizend jaar geleden de noordgrens van het Romeinse rijk. Deze grens, de limes, viel samen met rivier de Rijn en is de oudste grens in de provincie. Van mei tot en met oktober organiseren musea en erfgoedorganisaties in Gelderland exposities, activiteiten en evenementen rond de Romeinse geschiedenis van Gelderland. Op zondag 24 juni is er bijvoorbeeld een Romeinse middag nabij de Romeinse tuin in Arnhem-Elderveld. In juli en augustus is het Romeinse Zomer in Museumpark Heilig Landstichting Orientalis met op zaterdag 18 en zondag 19 augustus een festivalweekend waarbij zo'n 75 Romeinse re-enactors uit heel Europa laten zien hoe het Romeinse leven eruitzag in de laatste periode van het Romeinse Rijk.

RomMeincraft

In zes musea kunnen kinderen op verschillende dagen tot en met juli meebouwen aan Romeins Gelderland met RoMeincraft! Deze virtuele activiteit is gebaseerd op Minecraft, het populaire digitale bouwspel. Bouwen gebeurt aan de hand van archeologische en historische informatie, maar er komt ook een dosis creativiteit aan te pas. Ook is het mogelijk om de limes in Virtual Reality te ervaren. Maak ook kennis met de Romeinse geschiedenis van Gelderland in verschillende musea. Het is leerzaam en spannend. Kijk voor meer informatie over Romeinennetwerk Gelderland op www.romeineningelderland.nl.

Meer berichten
Shopbox