Brandon is een echte doorzetter en... wielertalent!
Brandon is een echte doorzetter en... wielertalent! (Foto: )

De Tom Dumoulin van De Glind

Van de redactie

Brandon is een doorzetter

De gelijkenis met Tom Dumoulin is treffend: dezelfde ogen, dezelfde kaaklijn en bovenal, hetzelfde doorzettingsvermogen. Brandon is 12 jaar en woont in jeugddorp De Glind. Wekelijks fietst hij met Equipe Mont Ventoux van De Glind 120 kilometer om op 19 juni de top te halen van de 1911 meter hoge Mont Ventoux.

Naast Brandon, maken ook twee meiden deel uit van de door Intermetzo geïnitieerde Equipe. Elk kind heeft een eigen buddy, die als vrijwilliger vele honderden kilometers met de kinderen aflegt. Albert Coenraadt begeleidt Brandon. Hij weet precies hoe Brandon is als fietser: "Brandon is een rustige jongen die zich graag wil bewijzen. En dat lukt hem. Hij laat zien dat hij goed kan rijden, hij weet van geen opgeven. Zelfs nadat hij flink is gevallen, stapte hij weer gewoon op. Half mei heeft hij meegedaan aan de Ronde van Nijmegen en 3 juni fietsten we een tocht van 70 kilometer in Limburg."

Altijd doorgaan

Tijdens een trainingsweekend in de Ardennen ging het even mis. De afspraak is dat in afdalingen een ervaren begeleider vooroprijdt. Maar na een pittige klim besloot Brandon plotseling om zelf af te dalen. Dat ging mis. Brandon: "Ik zag een muurtje en kon niet meer goed remmen. Ik ging over de kop. Mijn helm is gebroken, mijn fiets is stuk en in mijn shirt zit een scheur. Gelukkig kon ik weer gewoon opstaan. Zo gaat dat bij wielrenners, die gaan altijd verder. Heb je gezien toen Johnny Hoogerland in de Tour de France in het prikkeldraad terecht kwam? Die ging ook door." Voor Brandon is zijn deelname aan de Equipe Mont Ventoux een geweldige kans. Hij houdt van sport en was al gezond aan het eten omdat hij te zwaar was geworden. Trots vertelt Brandon dat hij door beter eten en fietsen zes kilo is afgevallen en echte fietsbenen heeft gekregen. Maar er is meer. "Ik word er blijer van, ik leer me beter te concentreren en ik leer beter te communiceren. Het is bij het fietsen heel belangrijk om goed op te letten en tegen de anderen te zeggen als je bijvoorbeeld een paaltje ziet."

Meer berichten