Logo barneveldvandaag.nl


Foto:

Cool: Streetball Masters: Flitsend

Eens per jaar verandert het Torenplein in een basketbal omgeving. Zaterdag 9 juni is het zover: dan wordt Streetball Masters gehouden. Het is een zinderend spektakel waarbij teams van drie mensen tegen elkaar spelen op verschillende velden, gewoon op straat. Streetball Masters is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketball. Het is ontstaan op pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3x3 basketball de grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars.

barneveld - Het leuke van 3x3 basketball is dat het zo gemakkelijk is en dat iedereen kan meedoen: jong en oud, man en vrouw, valide en invalide. Alles wat je nodig hebt zijn een basket, twee teams van drie personen en een bal. En natuurlijk: sportiviteit en plezier. maar dat krijg je vanzelf als je meedoet. Streetball Masters Barneveld wordt georganiseerd door basketballclub Tower Jumpers. Deze dag is dan ook een officiële voorronde van de Streetball Masters 2018.

Robert Sedney, één van de organisatoren en zelf speler bij Tower Jumpers: "Meedoen kan iedereen. Je leert er enorm veel van. Want niet alleen Barneveldse spelers doen mee, ze omen overal vandaan omdat het een officiele voorronde is. Dus vaak speel je tegen betere spelers en dat houdt je scherp. Bovendien zijn er altijd leuke extra dingen die spectaculair zijn om te zien, zoals een Dunk Contest."

inschrijven kan nog op www.baskketball.nl/3x3-basketball/inschrijven of towerjumpers.nl. Alleen komen kijken op het Torenplein mag natuurlijk ook.

Meer berichten
Shopbox