Bij aanmelding krijgen kinderen een boekje met de leukste en spannendste kinderroutes door het Utrechtse landschap. (Foto: U.L.)
Bij aanmelding krijgen kinderen een boekje met de leukste en spannendste kinderroutes door het Utrechtse landschap. (Foto: U.L.) (Foto: )

Junior Beschermerschap voor kinderen

Van de redactie

Nieuw initiatief Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en erfgoed in de provincie, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten. Om kinderen te betrekken bij het belang van natuurbescherming en het behoud van erfgoed, biedt Utrechts Landschap nu een speciaal Junior Beschermerschap aan.

STOUTENBURG/SOESTERBERG - Junior Beschermers dragen bij aan het beschermen van natuur en erfgoed. Bovendien krijgen ze korting op educatieve kinderactiviteiten in de natuur en jaarlijks een nieuwe speurderskaart. Na aanmelding ontvangt de Junior Beschermer een welkomstcadeau en een boekje met de leukste en spannendste kinderroutes door het Utrechtse landschap.

Aanmelden

Het Junior Beschermerschap is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en kost 7,50 euro per jaar. (Groot)ouders kunnen kinderen aanmelden als Junior Beschermer op www.utrechtslandschap.nl.

Gratis kindermodule

In vijf informatiecentra in de provincie kunnen Junior Beschermers een gratis kinderroute afhalen. Zo komen ze alles te weten over de natuur in het Amerongse Bos of ontdekken ze het geheim van de Heks van Oostbroek. In totaal zijn er elf leuke en spannende kinderroutes waarmee iedereen deze zomer samen op ontdekkingstocht kan. Op landgoed Oostbroek en Stoutenburg kunnen Junior Beschermers zelfs gratis waterdiertjes scheppen en onderzoeken.

Excursie

Vrijdagmiddag 29 juni is er een speciale excursie voor kinderen op Park Vliegbasis Soesterberg. Junior Beschermers krijgen daar korting op de deelname. Ze worden uitgedaagd om hun allermooiste dier te stoepkrijten en gaan op zoek naar camouflagedieren. Een speciale gids neemt alle kinderen mee op een verkenning naar ondergrondse sporen van het militaire verleden. Heel spannend natuurlijk! Meer informatie over deze activiteit op Park Vliegbasis Soesterberg is te vinden op de website www.utrechtslandschap.nl/activiteiten.

Beschermer

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. De organisatie werd in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 25.000 Beschermers en 63 Bedrijfsvrienden.
De natuur en het erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. Utrechts Landschap koopt natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral wordt de natuur beheerd voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn bijna allemaal toegankelijk voor de inwoners van de provincie en daarbuiten. Ook heeft Utrechts Landschap belangrijk monumentaal erfgoed onder haar hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.

Meer berichten