Een beplantingsproject voor het buitengebied is op komst. Foto: PR
Een beplantingsproject voor het buitengebied is op komst. Foto: PR (Foto: )

Start Barneveld in het Groen!

barneveld - Onder de noemer 'Barneveld in het Groen' starten gemeente Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een beplantingsproject voor bewoners in het buitengebied van de kern Barneveld. Het doel is erven en kavelgrenzen in het buitengebied te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen. Gemeente Barneveld en SLG houden hiervoor een informatieavond op dinsdag 10 juli om 20.00 uur bij Boerderij 't Paradijs, Bielderweg 1 in Barneveld. Iedereen is welkom.

Inwoners van het buitengebied van de kern Barneveld die hun erf of terrein meer landschappelijke kwaliteit willen geven, kunnen meedoen aan het project 'Barneveld in het Groen'! Een persoonlijke uitnodiging aan de bewoners van dit zoekgebied is al eerder toegestuurd.
Deelname aan dit project houdt in dat deelnemers een vrijblijvend bezoek krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de bewoner(s) wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont. Bovendien kunnen deelnemers gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden

Geïnteresseerden die verhinderd zijn, maar wel willen meedoen aan dit project, kunnen zich aanmelden via de website www.landschapsbeheergelderland.nl.

Meer berichten