Sandra Mouw in de Barneveldse bibliotheek: ,,Walk & Talk begint nu aardig te lopen...''
Sandra Mouw in de Barneveldse bibliotheek: ,,Walk & Talk begint nu aardig te lopen...'' (Foto: )

Met het hoofd boven het maaiveld

Door Leo Polhuys

Walk & Talk op 11 juli over Linkedin

In de Barneveldse bibliotheek wordt op 11 juli de volgende editie gehouden van Walk & Talk. Loopbaancoach en social media trainer van UWV Werkbedrijf Pieter Koevoets zal de aanwezigen iets vertellen over de vraag hoe je je het beste kunt profileren op Linkedin. Altijd handig, in deze tijden van snelle beslissingen.

BARNEVELD - Sandra Mouw stond mede aan de wieg van Walk & Talk in Barneveld. Het initiatief past in een landelijk programma in het kader van de bibliotheek als 'levende sollicitatiegids'.

Voorzichtig

Walk & Talk wordt in zo'n honderd Nederlandse bibliotheken gegeven en loopt in Barneveld sinds april, ''Mensen zijn nog een beetje voorzichtig en afwachtend maar het aantal bezoekers breidt zich uit", zegt Sandra.

Talenten

"Walk & Talk is de koffiepauze voor werkzoekenden. De maandelijkse bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar ander werk, mensen in de bijstand of personen die 'gewoon' belangstellend zijn." Een vraag aan Sandra: zijn de bijeenkomsten in deze economische hoogtijdagen niet overbodig? ''Het hoeft niet altijd te gaan om mensen zonder werk. Ook personen die zich afvragen of ze hun talenten misschien op een andere plek beter kunnen ontwikkelen en iets anders willen zoeken, zijn welkom."

Sandra is overigens een levend voorbeeld van deze categorie; ze besloot te gaan solliciteren om zelf te ervaren wat andere meemaken, en kreeg een nieuwe baan. Binnenkort begint ze in de kinderopvang in Garderen, na tien jaar bij de bieb gewerkt te hebben. De bijeenkomsten die tot nu toe zijn gehouden, behandelden verschillende onderwerpen zoals de loopbaancoach die iets vertelde over verandering van werk. Netwerken en samen ervaringen uitwisselen is een belangrijke doelstelling van de bijeenkomsten, die van 09.30 tot 11.30 worden gehouden. Sandra: "De vraag staat steeds centraal hoe je jezelf het beste kunt presenteren en hoe je met hoofd boven het maaiveld uitkomt. De boodschap aan werkgevers is: 'Mij moet je hebben!' De bezoekers van Walk & Talk leren veel van elkaar door te praten over hun situatie. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en laagdrempelig. Je kunt zo binnenlopen. Iedereen kan ook gebruik maken van de voorzieningen in de bibliotheek, zoals computers."

De volgende bijeenkomst is op 8 augustus. Fenny Bruins komt dan spreken over ,,omgang met verwachtingen'' , op weg naar je nieuwe droombaan. Op 12 september is er een spreker van Ocare over talent. Op 28 september wordt in de bibliotheek een banenmarkt gehouden met medewerking van een aantal uitzendbureau's en personeelsdiensten. Deze markt duurt van 14.00 - 19.00 uur.

 

Meer berichten