V.l.n.r. vrijwilliger 'sjoelen en tuin' Gerrit Besselsen, cliënten mevrouw Ciska Wijnen en de heer Henk van Hernen.
V.l.n.r. vrijwilliger 'sjoelen en tuin' Gerrit Besselsen, cliënten mevrouw Ciska Wijnen en de heer Henk van Hernen. (Foto: )

Dagbehandeling al 10 jaar succesvol

Door Henk van Hernen

Norschoten viert feest

Op vrijdag 13 juli 2008 startte zorgorganisatie Norschoten op de Klaverweide een intensieve dagbehandeling voor mensen met lichamelijke klachten en/of geheugenproblemen. Nu, tien jaar later, blijkt dat die start succesvol is geweest: Intussen heeft Norschoten ook in Scherpenzeel, Garderen, De Valk en Putten dagbehandelingen geopend.

barneveld - Het merendeel van de ruim twintig cliënten per week, wordt 's ochtends door Lisette, de vaste chauffeur, per bus thuis opgehaald en naar de dagbehandeling Klaverweide gebracht. Daar staat rond de klok van tien uur de koffie en thee klaar en wordt begonnen met de activiteiten die voor die dag gepland staan. De activiteiten vinden plaats volgens een vast rooster. Zo is er elke maandagmorgen een uurtje bewegen op muziek en iedere vrijdagmorgen een programma waarbij uit zelf samengestelde bundels geestelijke en vaderlandse liederen worden gezongen. Hierbij doe n ook de mensen mee die in Norschoten permanent verblijven. Regelmatig wordt er voor de cliënten van de dagbehandeling een excursie georganiseerd. Onlangs heeft men nog een bezoek gebracht aan Aeres, de vroegere agrarische school waar men onder andere kon genieten van de prachtige verzameling dien van die school. Een andere keer werd een bezoek gebracht aan het pluimveemuseum. Uitjes die een belangrijk deel van de cliënten zeer aanspreekt, omdat zij een agrarische achtergrond hebben.

Vrijwilligers

Binnen Norschoten zijn er veel vrijwilligers, die meehelpen op de dagbehandeling Klaverweide. Sommigen helpen bij de geheugentraining, anderen bij de maaltijdvoorziening en weer anderen bij de motomed en fietslabyrinth (een fiets met beeldscherm waarmee men virtueel door steden en dorpen kan fietsen). Vrijwilliger Jan Mul gaat iedere woensdagmorgen met een cliënt met de duofiets naar buiten. Een van de cliënten hierover: "Ik heb nu dingen gezien waarover ik in de krant gelezen heb, maar waar ik met geen mogelijkheid kon komen."

 

 

Meer berichten