Aart Bergwerff
Aart Bergwerff (Foto: Onbekend)

Aart Bergwerff speelt Tango en Barok

Op donderdag 2 augustus geeft befaamde organist Aart Bergwerff een orgelconcert in de Oude Kerk van Barneveld. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs is zeven euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Na afloop van het concert is er gratis iets te drinken voor alle aanwezigen en is er gelegenheid om na te praten.

Bergwerff was lange tijd organist van de Lutherse Kerk in Den Haag. Het Bätz-orgel in de kerk staat voor veel organisten synoniem voor het mooiste orgel van Nederland. Sinds 2012 is Bergwerff de vaste organist van het Flentrop-orgel in de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk te Breda. Tevens is hij cantor-organist van de Remonstrantse Gemeente/Arminius Rotterdam en bespeelt hij het unieke Steenkuyl-orgel in dit markante kerkgebouw.

Als continuospeler op orgel en klavecimbel maakt Bergwerff onder meer deel uit van het Concertgebouw Kamerorkest te Amsterdam, waarmee hij optrad tijdens het koninklijk huwelijk op 2 februari 2002 te Amsterdam. Op uitnodiging van Het Nationale Ballet speelde hij tweemaal een reeks voorstellingen met het Concert voor orgel en orkest van Francis Poulenc, begeleid door het Nederlands Balletorkest.

Aart Bergwerff zal tijdens zijn concert in de Oude Kerk van Barneveld een programma van Barokmuziek en Tangomuziek ten gehore brengen. Op het onlangs gerestaureerde Paradijs-orgel zal de barokmuziek van oa Bach, Buxtehude en Böhm stralend klinken. Bergwerff zal het concert besluiten met twee tango's van de Argentijnse Astor Piazzolla. Deze tango's zijn origineel niet voor orgel geschreven, maar door Aart Bergwerff bewerkt voor orgel. Zeer uniek en de moeite van het beluisteren waard!

Het volgende concert in de orgelzomerserie vindt plaats op 9 augustus en wordt verzorgd door Evan Bogerd.

Het volledige concertprogramma is te lezen op de website www.intermezzobarneveld.nl

Meer berichten