Barnevelders mogen meepraten over het culturele aanbod in hun gemeente
Barnevelders mogen meepraten over het culturele aanbod in hun gemeente (Foto: Toon Vieijra)

Nadenken over cultuurbeleid

Leo Polhuys

In Veluwehal, op 12 september

De gemeente Barneveld wil graag nadenken over het actualiseren van het gemeentelijk cultuurbeleid. Vertegenwoordigers van amateurkunstverenigingen, onderwijs en maatschappelijke instanties zijn daarom van harte welkom op de netwerkbijeenkomst op 12 september in de Veluwehal. Burgers uit de gehele gemeente mogen meepraten en hun wensen en ideeen droppen.

barneveld - Titel van de meepraatavond is 'Cultuur verrijkt en verbindt'. Mevrouw Mulder uit Garderen vindt het belangrijk dat er over cultuur wordt gepraat. ''Goed dat de gemeente ook burgers de kans geeft hun zegje te doen. Nee, ik zal er zelf niet bij zijn. Ik ben zelf niet zo actief met kunst en cultuur. Vroeger wel, toen zong ik ik een koor maar nu niet meer. Het is belangrijk dat er een cultureel aanbod is en dat dat behouden blijft. Zeker in de kleinere kernen van de gemeente.''

Jeugd

Cees van Middendorp , eveneens uit Garderen, heeft ,,niks '' met cultuur. Een koor of een culturele vereniging is er voor hem niet bij. ''Vroeger zat ik wel bij de brandweer, maar ik ben nu gepensioneerd. Ik ben er dan ook niet bij, op 12 september.'' Overbuurvrouw mevrouw Buijstens heeft gehoord van de gemeentelijke bijeenkomst. ''Goede zaak, maar wij kunnen er helaas op 12 september niet bij zijn. Anders waren we wel gegaan, want het is belangrijk om je zegje te doen.Ik zat vroeger bij de muziekvereniging maar heb daar nu geen tijd meer voor. Wat wil je, met een paar kleinkinderen waar je regelmatig op moet passen? Het is wel belangrijk dat het aanbod in een dorp als Garderen wordt behouden. De muziekvereniging zou ook graag nieuwe leden erbij krijgen.. Mijn wens is dat de gemeente Barneveld ook meer doet voor de kleine dorpen zoals Garderen. Het geld moet niet alleen in Barneveld blijven. Het is naar mijn idee belangrijk dat er ook iets voor de jeugd wordt gedaan. Want de jeugd, die schiet er vaak bij in.'' De 88-jarige heer Boeve, een paar huizen verderop, was in zijn vroegere leven zeer actief in het Barneveldse verenigingsleven. ''Ik ben er zelfs voor geridderd," wijst de kwieke dorpsbewoner naar een schildje van de gemeente, dat in de gang boven de deur naar de keuken hangt. ''Maar nu ben ik niet zo actief meer. Ik kan over de huidige situatie verder dan ook niet zoveel zeggen, maar ik vind het uiteraard een goede zaak dat er een cultureel aanbod is en als bepaalde groepen of verenigingen op cultureel iets presteren, mag daar best een gemeentelijke subsidie tegenover staan.'' De netwerkbijeenkomst wordt op 12 september gehouden van 19.25 tot 21.45 uur in de Toneelzaal van de Veluwehal.

Wilt u uw aanwezigheid mailen naar a.claassen@barneveld.nl. Vermeld in het onderwerp: 12 september 2018.

Meer berichten