Evan Bogerd
Evan Bogerd (Foto: Evan's fotograaf)

Orgelconcert Evan Bogerd

BARNEVELD - Organist Evan Bogerd verzorgt op donderdagavond 9 augustus het derde concert in de orgelzomerserie van de Oude Kerk. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs is zeven euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Na afloop van het concert is er gratis iets te drinken voor alle aanwezigen en is er gelegenheid om na te praten.

Evan Bogerd (1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Momenteel studeert hij zijn master orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Evan Bogerd is als kerkmusicus verbonden aan de Waterstaatskerk te Hengelo. Daarnaast is Bogerd organist van het befaamde Knol orgel van de Grote of St. Stephanuskerk te Hasselt en het fraaie Holthuis orgel in de Gereformeerde Kerk te Hasselt.

Evan Bogerd neemt tijdens dit concert de plaats in van zijn vroegere leermeester Herman van Vliet die enkele maanden geleden overleed. Het concert begint dan ook met twee bewerkingen van Herman van Vliet. Daarnaast staan werken op het programma van Max Reger, Johann Sebastian Bach, Piet Post, Edouard Batiste, Joseph Rheinberger en Eugene Gigout. Tot slot speelt Bogerd een eigen koraalfinale.

Het volgende (en laatste) concert in de orgelzomerserie vindt plaats op 16 augustus en wordt verzorgd door Jan Hage.

Het volledige concertprogramma is te lezen op de website www.intermezzobarneveld.nl.

Meer berichten