Logo barneveldvandaag.nl


Foto:

Kaartspel met dino's in de hoofdrol

Door Leo Polhuys

Zwagers lanceren DinoBattle

Je speelt het in gemiddeld een minuut of tien, het is toegankelijk voor spelers vanaf acht jaar en de spelregels zijn niet al te moeilijk. De dertigjarige Timon Sluis uit Zwartebroek en de een jaar jongere Niek van den Brink uit Lunteren hebben DinoBattle ontwikkeld. Een kaartspel waarin dinosaurussen elkaar opeten. Het spel is binnenkort verkrijgbaar bij Twinkle Toys Barneveld aan de Langstraat..

ZWARTEBROEK /LUNTEREN - Timon, getrouwd en vader van drie kinderen, werkt op een technisch tekenbureau. Niek is eveneens getrouwd, heeft twee kinderen en is behalve Timons zwager raadslid voor de ChristenUnie in Ede.Beiden kennen elkaar van hun studieperiode aan de Evangelische Hogeschool Amersfoort. Timon: ''Behalve het feit dat we studie- en huisgenoten waren, bleek al gauw dat we ook een gezamenlijke interesse hadden, namelijk spellen. We spelen allebei al graag van kinds af spellen als Risk of Kolonisten van Catan, stratego of sjoelen. Nee, geen Monopoly, dat is een vreselijk spel....Het idee voor het spel met de voorhistorische dieren als hoofdonderwerp kwam een jaar of drie geleden. We liepen eerst met het idee rond, een groot bordspel te maken dat was samengesteld uit elementen van andere spellen, maar we vermoedden dat dit wat te lang zou gaan duren. '' Het spel is voor om en nabij de tien euro te koop en een prima idee voor de Sinterklaastijd.

Concept

NIek; ''Aangezien ik vroeger gek was van Dino's, werden dinosaurussen het thema. Nadat we ons concept hadden getest op onze gezinnen en een testteam, stapten we naar een spellenuitgever die er wel brood in zag en het spel in een oplage van vijftienhonderd heeft geproduceerd. De afbeeldingen zijn gemaakt door een professionele tekenaar uit Spanje. Normaal gesproken denk ik meer vanuit een spelconcept dan vanuit een thema, maar bij Dino Battle was het andersom.''Timon: ''Dino's komen niet veel voor in de wereld van de spellen. Het is vooral fantasy wat de klok slaat. De uitgever vroeg ons nog wel of we fantasy elementen in het spel konden verwerken maar dat was ons te gekunsteld.'' In DinoBatlle spelen kleine en grote dinosaurussen de hoofdrol. Het draait allemaal om de voedselketen van eten en gegeten worden. Een meteoriet die plotseling kan inslaan, kan roet in het eten gooien. Winnaar van het spel, dat het beste kan worden gezien als een afvalrace, is degene die de meeste kaarten overhoudt. DinoBattle is niet al te ingewikkeld. Je hoeft niet eerst een studie te maken van de spelregels voordat je er aan begint. Inmiddels hebben de zwagers al weer tal van andere spelconcepten in hun hoofd, zoals een babyspel en een spel rondom het thema kies je favoriete Paus. ''Maar eerst wachten we maar eens af wat de reacties zijn op Dino Battle. de eerste geluiden zijn positief.''

Nieuwsoverzicht

Meer berichten