Simone de Boer is een van de weinige vrouwelijke leidinggevenden in een technisch, dus overwegend mannelijk, bedrijf. Foto: Leo Polhuys
Simone de Boer is een van de weinige vrouwelijke leidinggevenden in een technisch, dus overwegend mannelijk, bedrijf. Foto: Leo Polhuys (Foto: )

'Vrouw moet zichzelf meer bewijzen'

Door Leo Polhuys

Simone leidt een technisch bedrijf

Simone de Boer uit Garderen is een vrouw aan de leiding van een puur technisch bedrijf dat opereert in een wereld die vrijwel uitsluitend uit mannen bestaat. Ze is directeur van Boom Techniek, dat hoogwerkers verhuurt in Nederland en Belgie. Klanten zijn voornamelijk gemeenten, maar de onderneming is bezig haar werkterrein uit te breiden.

GARDEREN - Simone de Boer (61) heeft haar hele leven gewerkt en weet dus van aanpakken. Haar inmiddels overleden man werkte als boomchirurg en ontdekte op een gegeven moment dat zijn klanten behoefte hadden aan inzet van hoogwerkers. ''Toen ik dat signaal opving, ben ik in in 1990 begonnen met de verhuur. Daarvoor werkte ik al in het bedrijf. '' Simone maakt even reclame: ''Onze hoogwerkers onderscheiden zich van andere doordat ze op een aanhanger naar de klant worden vervoerd. De klant kan er dus zelf mee rijden. Bovendien heeft onze vloot geen loshangende kabels waar vallende takken in kunnen blijven hangen, en ze hebben terreinbanden. Ook kun je tot 12 meter hoogte rijdend bij een werklocatie komen.'' In Garderen bevinden zich tevens de werkplaats voor reparaties en een Europees servicepunt voor het merk Sky High.

Bewijzen

''Een vrouw aan het hoofd, dat zie je niet zoveel, '' beaamt Simone. ''Als ik een bedrijf van een klant binnenkom en er staan allemaal mannen, dan zie je ze denken: ''Ze komt zeker een offerte brengen'' of : ,,Het gaat zeker om een hobbyproject?'' Maar zodra ik met mijn technische uitleg begin, merken ze dat ik wel degelijk verstand van zaken heb. Ik ben financieel en verkooptechnisch goed onderlegd en weet natuurlijk alles over de machines. Als vrouw moet je je zelf gewoon meer bewijzen. Dat merk je ook bijvoorbeeld op beurzen. Ik ben er inmiddels wel helemaal aan gewend.'' Op de vraag of een vrouw aan de leiding een andere sfeer geeft dan een man, zegt Simone: ''Ik hecht veel waarde aan het sociale aspect van het bedrijf Denk bijvoorbeeld het gezinsleven van mijn zes medewerkers. Als vrouw weet je wat het is om een gezin met kinderen groot te brengen. mannen hebben dat minder. Overigens voel ik me prima thuis in de mannenwereld. Vrouwen zijn preciezer, maar mannen zeggen in het algemeen wel meteen wat ze vinden. Zij beginnen bovendien ergens aan en zien dan wel waar ze uitkomen. Dat spreekt me erg aan.'' Hoe ziet de Gardereense onderneemster de toekomst?''Ik heb een zoon en een dochter die allebei wel in het bedrijf hebben gewerkt, maar momenteel hun eigen baan hebben. Voorlopig denk ik nog niet aan pensioen,.want ik vind dit werk veel te leuk. Er zitten ook nog genoeg uitdagingen in het werk. Zo ben ik bezig om de tak opleidingen uit te bouwen en te verbreden. We gaven al trainingen boomtechniek maar kijken nu ook onder meer naar de schilders- en campingbranche.''

Meer berichten