De jeugd krijgt bij het jubileum een leuke tennis clinic voorgeschoteld.
De jeugd krijgt bij het jubileum een leuke tennis clinic voorgeschoteld. (Foto: )

LTC Barneveld viert jubileum met tal van activiteiten

door Hans Assink

De clubkampioenschappen voor senioren zijn in volle gang en komend weekend gebeurt er nog veel meer bij LTC Barneveld. De tennis- en padelvereniging viert het 50-jarig bestaan met vele activiteiten waaronder een clinic padel die gegeven wordt door een aantal toppers van Amstelpark Tennis en het eerste Mix-team van LTC Barneveld. Ook oud-speelster Kim van Ginkel is present om haar Padel-talenten te showen.

Barneveld – Het wordt een feestelijk jubileumweekend, komende vrijdag en zaterdag bij LTC. Het programma is gevarieerd. Voor de jeugd tot en met 17 jaar wordt op vrijdag 7 september de Kids/Jeugdcup gehouden. Deze wedstrijden worden gespeeld van 16.00 tot 18.00 uur. "De jeugdleden gaan strijden om wie er de nieuwe clubkampioen wordt'', vertelt Erik Buers, de voorzitter.

Senioren kunnen op vrijdagavond meedoen met het Back to the 60's tennistoernooi. Verkleed zijn als Rod Laver of Margaret Court behoort tot de mogelijkheden. Er worden meerdere wedstrijdjes gespeeld, met verschillende dubbelpartners. Het toernooi is van 19.00 tot 22.00 uur, waarna een gezellige feestavond volgt met dj.

Voor de liefhebbers van padel is er van 19.00 tot 22.00 uur een padelclinic. Inschrijven kan vanaf vanaf 18 jaar. "Het is een leuke en leerzame clinic'', zegt Buers. "Padel is echt in opkomst.''

Op zaterdag 8 september wordt er van 15.30 tot 17.00 uur een leuke tennisclinic gegeven voor de leden, waar zowel de jeugd als de senioren aan mee kunnen doen. Na afloop van de clinic is er een barbecue. De kosten hiervoor bedragen 8,50 euro en kinderen tot en met 12 jaar 5 euro.

Op 16 mei van dit jaar bestond LTC Barneveld 50 jaar. Op die dag was er een leuke spelletjesmiddag voor de kinderen en voor de leden, oud-leden en sponsoren werd er een gezellige receptie gehouden.

Met de club gaat het goed, weet de preses. "We hebben het compleetste tennispark van Gelderland, zegt Buers. "Het ledenaantal is toegenomen in het afgelopen jaar van 590 naar 625. Dit komt omdat de vereniging zich duidelijk profileert op bijvoorbeeld sportmarkten in de gemeente, door mond op mond reclame en de sociale media. Maar ook het succes van Kiki Bertens reflecteert zich naar de jeugd toe. Je ziet hier veel nieuwe meisjes = en allemaal met een paardenstaart.''

De finales van het clubkampioenschap zijn op zondag. Buers doet zelf ook mee. Wethouder van sport Didi Dorrestijn brengt een bezoek aan het jubileumweekend. "Ze zal ongetwijfeld een balletje meeslaan'' , zegt Buers. "De club bedankt via deze weg alle vrijwilligers en Tennisschool Maat, die zich belangeloos hebben ingezet om van dit weekend een super tennisweekend te maken.''

www.jubileum.ltc-barneveld.

Meer berichten