Het team van de Wereldwinkel Barneveld viert het 40-jarig jubileum.
Het team van de Wereldwinkel Barneveld viert het 40-jarig jubileum. (Foto: )

Wereldwinkel 40 jaar betrokken!

Van de redactie

Op zaterdag 8 september viert de Wereldwinkel Barneveld het 40-jarig jubileum. Op de dag zelf zal dit om 11.00 uur worden herdacht in een feestelijke bijeenkomst waar de Barneveldse burgemeester Van Dijk het nieuwe logo van de Wereldwinkel Barneveld zal onthullen. Gedurende de feestweek van 8 tot en met15 september zijn er voor iedere dag allerlei acties gepland.

barneveld - De Wereldwinkel Barneveld startte in 1978 haar activiteiten en werd lid van de Landelijke Vereniging Wereldwinkels. De doelstelling was: een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de arbeids- en levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden, met name op het gebied van voeding, onderdak, medische zorg en onderwijs. Dit wordt bereikt door in de winkel authentieke producten uit ontwikkelingslanden te verkopen, die door de Wereldwinkel worden ingekocht onder voorwaarden van Fair Trade. Dit garandeert dat de producenten een fatsoenlijke en eerlijke vergoeding ontvangen. Door een kleine opslag op de inkoopprijs kunnen de eigen kosten van de Wereldwinkel voor huisvesting, energie, en dergelijke worden gedekt. De Wereldwinkel begon destijds met thuisverkoop van rietsuiker, maar al snel werd ook koffie verkocht en werd de verkoop ook middels een fietskar gedaan.

Zelfstandig

Na een aantal jaren werd een echte winkel ingericht in het gebouw De Ark en sinds enige jaren is de Wereldwinkel te vinden op Dijkje 8 in het centrum van Barneveld. Op 1 januari van dit jaar vertrok de Wereldwinkel Barneveld uit de landelijke organisatie en werd een zelfstandige winkel. De organisatie draait geheel op een groep enthousiaste vrijwilligers die alle noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren, van inkoop tot verkoop, administratie en beheer. Het 40-jarig jubileum wordt gevierd tijdens een feestweek die op zaterdag 8 september start met de onthulling van het nieuwe logo van de Wereldwinkel Barneveld op de gevel van Dijkje 8 door burgemeester Van Dijk. Tevens wordt een nieuwe website gelanceerd. Tot en met vrijdag 14 september zijn er dagelijks acties gepland waarbij er bijvoorbeeld artikelen met korting kunnen worden gekocht. Zo kan de klant de kassabon voorzien van zijn of haar naam en telefoonnummer en deze in een daarvoor bestemde bus deponeren. Op vrijdagavond 14 september wordt hieruit een winnaar getrokken. Tijdens de feestweek zijn er dagelijks aantrekkelijke acties gepland.

 

Meer berichten