Marijke & Melda
Marijke & Melda (Foto: Jelle IJntema, Passie in Beeld)

De VoorleesExpress in Barneveld zoekt vrijwilligers

Een taal leer je door het te horen en spreken. Als kinderen de Nederlandse taal goed leren, geeft het ze voordeel voor de rest van hun leven. Voor bijvoorbeeld kinderen van ouders met een andere moedertaal is het lastiger om onze taal te leren. Daarom is er de VoorleesExpress. Een half jaar lang komt een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen. Het doel is dat leesplezier zo een gewoonte in het gezin wordt.

Vrijwilligers gezocht

Eind september start in Barneveld weer een nieuw seizoen van de VoorleesExpress. Een aantal voorlezers heeft zich al gemeld, nu zijn er dringend coördinatoren nodig om hen te begeleiden. Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf gezinnen en vijf voorlezers. Samen met jouw voorleesteam bespreek je alle ervaringen. Ook ga je samen met de voorlezers een aantal keer op bezoek bij hun gezin. Jij helpt ouders om hun kinderen meer te stimuleren in taalontwikkeling. Zelf word je uitgedaagd in organiseren, communiceren, ondersteunen, adviseren en motiveren.

Naast coördinatoren zijn voorlezers ook nog van harte welkom om zich aan te melden. Je komt als voorlezer 20 weken lang op een vaste avond een uurtje voorlezen. Hier betrek je de ouders actief bij en daarnaast stimuleer je ouders om zelf voor te lezen. Als nieuwe voorlezer doe je eind september mee aan de workshop ‘Interactief voorlezen en bevorderen ouderbetrokkenheid'. Zo ben je goed voorbereid om met het traject te starten in je voorleesgezin.

Interesse? Meld je nu aan. Meer informatie kun je krijgen bij Riikka Bansema, barneveld@voorleesexpress.nl of 06- 19691136. Aanmelden kan via www.voorleesexpress.nl, locatie Barneveld.

Meer berichten