Foto:

Bier&bluesfestival op 29 september in Voorthuizen

Vier lokale brouwerijen, twee bands, sfeervolle locatie!

Dat staat te gebeuren op zaterdag 29 september a.s. in restaurant- en eventlocatie PROEF! aan de Brugveenseweg 25 in Voorthuizen. www.bierenbluesfestival.nl Aanvang 20.30 uur.

Dit initiatief is opgestart door Gert ten Hoven en Martijn Cornelissen.

Gert: ‘Je ziet dergelijke blues- en bierfestivals steeds meer in de regio ontstaan. Zelf zit ik samen met Martijn in een bluesband en we dachten, waarom gaan wij dit niet in Voorthuizen organiseren? Dan treden we ook weer eens met de band op’. Later is Loek Goede erbij gehaald en met dit trio kreeg het festival steeds meer kleur en inhoud.

Inmiddels zijn vier locale bierbrouwers bereid gevonden mee te doen. ‘Razend enthousiast waren ze tijdens de voorbereidingsmeeting’ zegt Martijn, ‘deze mensen weten waar ze het over hebben, prima ideeën en ze hadden zelfs al wat bier meegenomen om te proeven!’

Wie zijn deze ondernemende bierliefhebbers en wat schenken zij op 29 september?

De Veluwse Brouwerij Hert Bier uit Putten: uit de tap Bockbier en uit de fles een Triple

Het Platte Harnas uit Barneveld:zij gaan voor Blond bier en Dubbel bier

Brouwerij Smaak uit Barneveld: Blond bier en Herfstbok (primeur op 29-9!)

Voortsche Bieren: Dwaes waarmee ze ooit begonnen en als nieuwste aanwinst de Red IPA

De bands

Twee bands zijn gecontracteerd. Loek heeft zijn bandleden kunnen overtuigen dat het bier geweldig is. ‘En toen was het snel geregeld. Muziek bij een dergelijk festival versterkt de sfeer, vooral als het om blues en rock gaat. Die dingen: schuimend bier en gierende gitaren met stevige beat, maken het feest compleet’, zo zegt Loek, en hij weet waar het over gaat!

De bands komen uit Barneveld en Voorthuizen:

OLDDOG BLUES ROCK: de naam zegt het al: de blues en rock spat er van af. https://www.facebook.com/DeOldDogBluesRockBand/

AFTERBURN:stevige, melodieuze rock met een vleugje blues. www.afterburn-music.nl

De locatie PROEF! Ligt aan de rand van Voorthuizen, prachtig gelegen in het buitengebied, sfeervol ingericht en de moeite waard voor een bezoekje, zeker op 29 september. www.proefvoorthuizen.nl

Huub Oudshoorn is in ieder geval van de partij om met name de lokale bieren te proeven en daar zijn welbekende kritische doch opbouwende mening over te geven.

Er is een bezoekerslimiet van max. 120!

Het aantal bezoekers is beperkt (i.v.m. de locatieruimte) tot max. 120 en maakt deelname dan ook een beetje exclusief. Kaartjes kosten € 10,- in voorverkoop en aan de zaal (indien niet uitverkocht) € 12,50. Daarvoor krijg je op locatie 1 exclusief proefglas en 1 drankmunt.

Voorverkoop

Bestellen en betalen kan via info@goedeorganisatie.nl Kaartjes worden met € 1,- toeslag per post tijdig toegezonden. Bij betalingen naam, postadres en telefoonnummer aangeven.

Liever halen en betalen? Er zijn ook twee voorverkoopadressen: Voorthuizen: de Phonehouse aan de Hoofdstraat en in Barneveld: Muziekzaak Kees van Willigen in de Nieuwstraat (contant geld svp) Aangeraden wordt om snel te bestellen/te halen, want vol=vol. Op 29 september kun je dan binnenlopen vanaf 20.30 uur en de avond eindigt omstreeks 00.30 uur.

Meer berichten