Het verhaal van Kleuterbeer Olivier bij de Bibliotheek belooft veel spanning!
Het verhaal van Kleuterbeer Olivier bij de Bibliotheek belooft veel spanning! (Foto: )

Herfst bij Kleutermuziek

scherpenzeel - Tijdens kleutermuziek staat er deze keer een herfstverhaal centraal over de beer Olivier. Dat wordt spannend!

Kleuterbeer Olivier scharrelt wat in de tuin. Plotseling ziet hij een mooi geel blad. Olivier holt erachteraan, de heuvel af, helemaal naar de rand van het bos. Het blad is ineens verdwenen. Maar wat erger is: het huis van pappa en mamma ook! En daar sta je dan als kleine beer... Wat nu?

Na het verhaal is het muzikale gedeelte aan de beurt. Met behulp van verschillende muziekinstrumenten mogen de kinderen muziek maken. Er worden ook toepasselijke liedjes gezonden. Voor een kleuter is musiceren meer dan spelen alleen: het is een manier om zich te uiten. Dat maakt hem al een echte muzikant. Het zingen en ritmes slaan zijn voor hem manieren om te vertellen wat er in hem omgaat. Dit is te vergelijken met het effect dat tekenen op hem heeft. Daarnaast blijft muziek maken natuurlijk gewoon leuk.

Knutselen

Kleutermuziek wordt afgesloten met een knutselactiviteit. Deze keer mogen de kinderen een leuke herfstknutsel maken. Kleutermuziek is op vrijdag 5 oktober om 14.30 uur in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel. Peuters en kleuters zijn samen met hun ouders en/of verzorgers van harte welkom.

Meer berichten