Foto:

Het bevalt goed!

'Hoe bevalt het?' Bijna dagelijks wordt deze vraag aan me gesteld. En begrijpelijk: slechts een half jaar geleden zijn we als gezin neergestreken in het mooie dorp Voorthuizen. Dan is het fijn dat menigeen meeleeft en informeert of we inmiddels gesetteld zijn. Dankbaar zijn we dat we steevast een positief antwoord kunnen geven: 'Als gezin maken we het erg goed, we vinden onze weg meer en meer in het dorp, en ook het proces van kennismaking en ingroeien in de nieuwe kerkelijke gemeente als predikant verloopt soepel en prettig'. Dus, het bevalt goed in Voorthuizen!

'Hoe bevalt het?' Precies deze zelfde vraag heeft afgelopen zomer een nieuwe dimensie voor ons gekregen. Mijn vrouw is bevallen van ons derde kindje. Na een zoontje van bijna vier jaar oud en nog een zoontje van bijna twee was de verrassing groot dat we nu een klein en lief dochtertje in de armen mochten sluiten. Hoewel de bevalling zelf met de nodige zorg was omgeven – bij de start moesten we met spoed naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede – is het bijzonder hoe we sindsdien van onze kleine mogen genieten. Dus opnieuw geldt, het bevalt goed in Voorthuizen!

Deze column is mijn eerste bijdrage aan de rubriek Dominee Effect. Toen ik benaderd werd om bij toerbeurt mee te gaan schrijven, heb ik enthousiast 'ja' gezegd. Waarom? Weet u wat mijn drive is? Als jonge dominee wil graag schrijven over allerlei aspecten van het alledaagse leven, zoals een geboorte of een verhuizing of wat ook maar. Ik ga mijn best doen om deze 'gewone' dingen te verbinden met het christelijk geloof. Mijn overtuiging is dat christelijke perspectief je bestaan als mens verrijkt en verdiept en extra glans geeft. Zonder kan je leven zomaar plat en leeg worden en kunnen gevoelens van zinloosheid je bekruipen. Mijn ervaring is dat Gods licht je leven elke dag nieuw en hoopvol maakt. 'Bij U is de bron van het leven; in Uw licht zien wij het licht', bepeinsde een gelovige jood duizenden jaren geleden in poëtische taal (Psalm 36 vers 10). En hij heeft gelijk. Tot op de dag van vandaag. Levend in deze hemelse lichtglans kan je het pas echt helemaal zeggen: 'Het bevalt goed!

Meer berichten