Vivian den Hollander geeft tijdens Kinderboekenweek een voorstelling aan 600 scholieren en leerkrachten in het Schaffelaartheater
Vivian den Hollander geeft tijdens Kinderboekenweek een voorstelling aan 600 scholieren en leerkrachten in het Schaffelaartheater (Foto: Bibliotheek Barneveld)

600 bezoekers tijden Kinderboekenweekvoorstelling

Het Schaffelaartheater ontving, in het kader van de Kinderboekenweek, afgelopen donderdag circa 600 kinderen en leerkrachten van 10 scholen uit de gemeente Barneveld voor de voorstelling “Spekkie & Sproet, vrienden door dik en dun” van schrijfster Vivian den Hollander. De voorstelling maakt deel uit van het educatieve programma voor scholen met “de bibliotheek op school” verzorgd door de Bibliotheek Barneveld.

Kinderboekenweek
De Bibliotheek haakt met deze interactieve voorstelling in op de landelijke Kinderboekenweek die van 3 tot en met 14 oktober plaatsvindt. In drie voorstellingen verspreid over de dag, boeide de schrijfster de leerlingen van de groepen 5/6 met haar spannende verhaal over Spekkie en Sproet. Ondersteund door geprojecteerde illustraties uit het boek en gitarist Mattie Poels deden de kinderen ook enthousiast mee met het zingen van de bijbehorende liedjes. Ouders, begeleiders en leerkrachten ontvingen van de bieb na afloop een kortingsbon op een jaarabonnement, het activiteitenoverzicht en een biebglossy met leuke (voor)leestips. Alles om (voor)leesplezier verder te stimuleren, waarvoor de Kinderboekenweek ook bedoeld is.

De Bibliotheek op School
“Het is fijn dat het Schaffelaartheater zo’n mooie zaal heeft en de samenwerking met hen altijd zo prettig verloopt, zodat we zonder zorgen deze voorstelling en alles eromheen aan hen kunnen over laten”, vertelt één van de leesconsulenten Eline Boekhout van de Bibliotheek. “De reden dat de scholen de voorstelling bezoeken is dat we inmiddels dertien scholen uit onder andere Barneveld, Stroe, Garderen, Voorthuizen en de Glind begeleiden bij hun Bibliotheek op School. “Samen met de opgeleide leescoördinatoren op de scholen bieden we de kinderen het hele jaar door een mooie collectie leesboeken en leesactiviteiten in een educatief programma, en dus ook in de Kinderboekenweek”.

De Bibliotheek Barneveld stimuleert, ondersteunt én faciliteert alle inwoners van de gemeente Barneveld in hun persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan zodoende mee doen en bijdragen aan de (Barneveldse) samenleving. De bibliotheek zoekt hierdoor actief verbinding tussen mensen, informatiebronnen en organisaties. Zij voorziet in betrouwbare kennis en informatie. Ook levert zij een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden zoals lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Meer berichten