Veluwe Taptoe Barneveld wordt traditie

BARNEVELD Aanstaande zaterdag 13 oktober wordt voor de zesde keer de Veluwe Taptoe gehouden. Deze muziekshow vindt plaats in de Veluwehal, Nieuwe Markt 6 in Barneveld.

De organisatie heeft weer een aantrekkelijke muziekshow van bijna twee en een half uur weten samen te stellen. “We hebben heel uiteenlopende gerenommeerde muziekkorpsen uit het hele land weten te strikken om naar Barneveld te laten komen”, zegt coördinator Elwin Zegers.

PROGRAMMA Hij denkt een mooie line-up te hebben. “Het programma begint traditiegetrouw met een muzikaal intrada. Daarna volgen zeven zeer verschillende soorten shows. Het eerste showoptreden zal worden uitgevoerd door een nieuwkomer in de showwereld. Het Melody Percussion Corps E.M.M. uit Leersum heeft samen met hun majorettegroep een show ingestudeerd dat tijdens de Veluwe Taptoe haar debuut beleeft. Deze slagwerkgroep speelt diverse hits van Nederlandse bodem, waaronder van de Nederlandse DJ Martin Garrix.

Ook hebben we een korps dat twee shows uitvoert. Show- & Marchingband Cornu Copiae uit Waalwijk presenteert een show waarin zij een ode brengen aan de onlangs overleden muzikaal leider James Last. Later in het programma treden zij op met hun themashow ‘World of Fantasy’, waarin zij in themakledij vele bekende melodieën van de Efteling ten gehore brengen op een leuke choreografie.

ENGELSE GUARDS Uit Gendt komt Show- & Marchingband St. Sebastianus. In hun nieuwe uniformen presenteren zij hun show 'Party Mix', dat vol met party hits zit. En ook Showharmonie OBK uit Rhenen zal het publiek zeker aanspreken. Met hun warme klankkleur presenteren zij hun nieuwe uitdagende show 'Playlist'. Een show die het publiek zeker gezien moet hebben.

Een andere bijzonder korps is Showbrassband Thalita uit Vlaardingen. In hun uniformen met ‘berenmuts’ dat identiek is aan dat van de Engelse Guards, brengen ze de traditionele show ‘We Feel Like Heaven’.

TOPKORPS Als laatste zal de Van Limburg Stirum Band uit Wezep haar opwachting maken. Dit topkorps komt naar Barneveld met de succesvolle show 'BluEmotion'. Hiermee behaalden zij op het afgelopen Wereld Muziek Concours een gouden medaille in de hoogste klasse.

Hiermee hebben we een zeer divers programma met uiteenlopende bezettingen, uniformen en muziekstijlen. Voor elk wat wils.”

De taptoe wordt afgesloten met een finale, waarbij alle ruim 200 muzikanten gezamenlijk enkele muziekwerken ten gehore brengen.

De voorstelling begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.10 uur. Kaarten voor de tribune zijn aan de zaal verkrijgbaar vanaf 12 euro (kinderen t/m 12 jaar 6 euro). In de voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar aan de balie van de Veluwehal en via de website www.taptoe.info.

Meer berichten