Franciska en Danique van Twirlvereniging VoMaKo Voorthuizen
Franciska en Danique van Twirlvereniging VoMaKo Voorthuizen (Foto: M. Top)

Goud op Gelderse Kampioenschappen voor solisten Twirlvereniging VoMaKo Voorthuizen

Op zaterdag 3 november zijn in 't Harde de Gelderse Majorette-en TwirlKampioenschappen gehouden. De Voorthuizense twirlvereniging VoMaKo was hierbij vertegenwoordigd met 2 leden.

De 11-jarige Danique van den Hengel deed mee met haar solo (categorie Artistiek Programma - niveau jeugd 3). Ze stond stralend op de vloer en behaalde mooie punten, Van de 15 deelnemers behaalde Danique een 9e plaats. Haar zus Franciska (12 jaar) deed ook mee met haar solo, alleen dan in de categorie solo 1-baton - niveau N5. In deze categorie waren 8 deelnemers. Haar solo ging erg goed en behaalde hiermee de 1e plaats, goed voor een gouden medaille én NK-plaatsing. Samen deden Franciska en Danique ook nog mee met hun duo (categorie Duo Artistiek Programma jeugd 3 basis - met nog 3 andere duo's). Ze lieten een mooi optreden zien, werden ook beloond met goud én een ticket voor het Nederlands Kampioenschap. Het NK zal in het laatste weekend van januari worden gehouden in de Topsporthal in Almere.

Met deze mooie resultaten keerden de VoMaKo-leden aan het eind van de middag weer huiswaarts. Benieuwd geworden naar de sport twirlen (een combinatie van turnen, ballet/dans en ritmisch gymnastiek)? Kom vrijblijvend kijken bij de training van twirlvereniging VoMaKo, elke woensdagavond vanaf 18.30uur in 't Trefpunt in Voorthuizen. Vanaf 5 jaar kun je al lid worden, zowel jongens als meisjes. Of neem gerust eens een kijkje op onze Instagram of Facebook-pagina.

Meer berichten