Genieten van muziek is goed voor de ontwikkeling van kinderen.
Genieten van muziek is goed voor de ontwikkeling van kinderen. (Foto: )

'Muziek is heel belangrijk voor de allerkleinsten'

barneveld - Vanaf woensdag 21 november starten bij Muziekschool Barneveld de wintercursussen Muziek op Schoot.

Docente Maryanne de Jager van Harlekijntje verzorgt deze cursussen voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar. Samen met een ouder/begeleider kunnen de kinderen genieten van allerlei leuke liedjes, beweging en muzikale spelletjes.

Winterpret

"In deze cursus voor de allerkleinsten is er veel aandacht voor de winter," vertelt docente Maryanne. "We zingen liedjes over de komst van Sinterklaas en zijn leuke pietjes, koude handjes, sneeuwvlokjes, sleetje rijden en de kerstboom. Natuurlijk zijn er ook liedjes die het hele jaar gezongen kunnen worden, zoals troostliedjes, aankleedliedjes en tandenpoetsliedjes. Naast zingen doen we ook veel muzikale spelletjes, dans, beweging en ritmespel. We maken veel gebruik van materiaal, zoals muziekinstrumentjes, ballen, sjaaltjes en vingerpopjes. Om aan de cursus deel te nemen hoeven de ouders niet muzikaal te zijn. Een belangrijk doel van de cursus is samen plezier maken met muziek."

De kosten bedragen €8 per les (inclusief liedjesboekje). Inschrijven kan via www.muziekschoolbarneveld.nl. Meer informatie via 0342-417624.

 

Meer berichten