Foto:

Bloemen voor dappere omstanders

Van de redactie

Treinongeluk voorkomen

Door kordaat optreden wisten omstanders op donderdag 15 november een ernstig treinongeluk op het nippertje te voorkomen. Een cliënt van zorgorganisatie Norschoten was met zijn scootmobiel ten val gekomen op de spoorwegovergang, op het moment dat er een trein in aantocht was. Omstanders zagen het gebeuren en konden de man net op tijd van het spoor trekken. Alle reden voor Norschoten om deze mensen in het zonnetje te zetten.

barneveld - "Onze cliënt is in de ambulance gecontroleerd en heeft gelukkig niets ernstigs aan deze val overgehouden. Natuurlijk is hij heel erg geschrokken, maar blij dat dit zo goed is afgelopen. De mensen die hem voor de naderende trein weg hebben kunnen halen, zijn echte helden", aldus Renze van den Noort, manager zorg en welzijn bij Norschoten.

Onverschrokken

"Zij hebben onverschrokken en snel hebben gehandeld en zo een afschuwelijk ongeluk weten te voorkomen. Daar zijn we hen heel erg dankbaar voor en dat willen we ook tonen. Zaterdag hebben we hen uitgenodigd om zo op een rustig moment, hen met een bos bloemen te bedanken voor hun daadkrachtig handelen". Zaterdag zijn de drie redders, Ria en José van de Bovenkamp (moeder en dochter) en Gerinde van den Brink bedankt voor hun hulp. Ook de drie Norschoten-medewerkers die toevallig onderweg waren naar een bijeenkomst en bij de spoorwegovergang direct de omstanders konden bijstaan, waren hierbij aanwezig. Norschoten had bloemen voor alle hulpverleners en kregen een presentje van de echtgenote van de cliënt. Onder het genot van een kopje koffie is met de aanwezigen stilgestaan bij de gebeurtenis. Vooral de paniek die de omstanders is overkomen als je de trein ziet naderen en geen keus meer hebt, behalve met alle kracht die je hebt het slachtoffer en de scootmobiel van de spoorwegovergang te trekken. Mooi was de ervaring van de redders dat er hulp kwam van enkele andere omstanders hoewel sommigen ook 'gewoon' passeerden. Tsja...


 

Meer berichten