Logo barneveldvandaag.nl


Foto:

Beweging en ontmoeting bij Be Active

Door Leo Polhuys

Apenkooi en Christmas Walk

In de aanloop naar Kerst is Be Active bezig met de voorbereiding voor diverse leuke activiteiten waarbij beweging en ontmoeting centraal staan. Zo worden op 14 december de Christmas Walk en de Apenkooi voor volwassenen gehouden. Op 4 januari is het springkussenfestival. Daarnaast zijn er nog tal van andere leuke activiteiten.

VOORTHUIZEN - Tino Jansen en zijn collega Noah Abbink van be Active vertellen dat de Christmas Walk voortborduurt op eerdere wandelactiviteiten. ''Begin dit jaar zijn er twaalf wandelingen geweest onder de noemer Walk & Talk, vanuit 't Trefpunt in Voorthuizen. Deze werden goed bezocht; gemiddeld waren er zo'n veertig deelnemers. De wandelingen waren allemaal in de omgeving van Voorthuizen. Ook de Christmas Walk wordt gehouden vanuit 't Trefpunt en ook hierbij staan gezelligheid, beweging en ontmoeting voorop.'' Deelnemers kunnen starten tussen 09.30 en 11.30 uur.

Apenkooi

Op 14 december is er 's avonds in de gymzaal van 't Trefpunt Apenkooi voor volwassenen. ''Deelnemers gaan even terug naar hun jeugd,'' lacht Tino. ''Lekker aan de touwen hangen, zoals Tino Jansen en zijn collega Noah Abbink van be Active vertellen dat de Christmas Walk voortborduurt op eerdere wandelactiviteiten.'' Begin dit jaar zijn er twaalf wandelingen geweest onder de noemer Walk & Talk, vanuit 't Trefpunt in Voorthuizen. Deze werden goed bezocht; gemiddeld waren er zo'n veertig deelnemers. De wandelingen waren allemaal in de omgeving van Voorthuizen. Ook de Christmas Walk wordt gehouden vanuit 't Trefpunt en ook hierbij staan gezelligheid, beweging en ontmoeting voorop.'' Deelnemers kunnen starten tussen 09.30 en 11.30 uur.vroeger op school. Deze activiteit is bedoeld voor 18 plussers. We hebben deze activiteit een keer eerder gedaan in Barneveld. Toen was het een groot succes.'' Deelnemers beginnen om 19.45 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. Tino: ''Wij houden deelname aan de Christmas Walk en Apenkooi laagdrempelig. Aan de wandeling kun je gratis meedoen, voor de Apenkooi betaal je slechts 1 euro.'' Andere leuke activiteiten in de kerstvakantie zijn cupcakes versieren, fortnitetoernooi, zaalvoetbal, zwemmen, freerunning, blos en knaks, lasergamen en chocoladetegel versieren met Choco & Zo. Een aantal activiteiten is bedoeld voor jongeren, andere voor volwassenen. Het programma speelt zich af op verschillende locaties in Barneveld en Voorthuizen. Speciale aandacht vraagt Tino voor het springkussenfestijn op 4 januari in de Midden Nederland Hallen. Het festijn wordt gehouden met medewerking van Real Adventures. De opbrengst is bestemd voor het goede doel, Stichting Huifbedrijden Barneveld. Informatie over toegangsprijzen en openingstijden is te vinden op www.barneveld.nl/beactive.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten