Foto:

SDV Barneveld dendert de top 3 binnen

Door Hans Assink

Clubs uit Kampen dik verslagen

Twee keer achter elkaar met 4-0 winnen van een club uit Kampen en je staat in de top drie van de eerste klasse D. Zie hier SDV Barneveld. Na de 4-0 in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen won de ploeg van trainer Johan de Man zaterdag in Kampen met 0-4 van KHC. Het levert SDVB de derde plek op, op maar drie punten van koploper NSC Nijkerk. "We hebben een goed niveau laten zien'', zegt De Man.

Barneveld – NSC Nijkerk, de winnaar van de eerste periode, verloor zaterdag met 0-2 van DTS Ede. Door de winst bij KHC halveerde SDVB het gat met de koploper tot drie punten. En het programma biedt perspectief, want voor de winterstop speelt SDVB nog tegen de staart van de ranglijst.

Komende zaterdag komt de nummer 13, ASV Dronten, naar Barneveld en op 15 december gaat de ploeg van Johan de Man op bezoek bij de nummer 14, Enter Vooruit. "Maar dat zegt me niet zo veel'', zegt De Man. "Elke wedstrijd weer moet je scherp beginnen en elke keer moet je er weer een zelfde hoeveelheid energie in stoppen. In deze klasse zitten er geen makkelijke wedstrijden bij.''

Na 10 wedstrijden staat SDVB op 22 punten. Van de laatste vijf wedstrijden won SDB er vier. Alleen Hierden (2-1 verlies) was een miskleun.

Dat het zaterdag bij KHC zou uitmonden in een rimpelloze 0-4 overwinning was van tevoren niet verwacht. KHC stond als 'stug' bekend en had met 9 tegengoals zelfs de minst gepasseerde defensie in de klasse.

Maar de ploeg van De Man liet KHC kansloos, al schoot Leroy Knol namens KHC in de derde minuut nog wel op de paal. SDVB nam al vroeg een voorsprong, toen Maarten van de Groep een vrije trap in de kruising lepelde. De 0-2 van Rick Degenaar, een penalty na een charge op Rico Kuijt, viel in de 17e minuut. Voor KHC was het vooral een kwestie van tegenhouden.

Degenaar maakte na rust ook de 0-3 en de 0-4 en staat na zijn hattrick al op 11 doelpunten en is topscorer van 1D. "Twee keer met 4-0 winnen. We zitten aan de goede kant, we hebben alles even mee'', zegt De Man. "We weten dat het erin zit, dat we tot best wat in staat zijn. We laten zien dat we het goed kunnen. We creëren voldoende kansen en dat is prima.''

De uitslag in Kampen had nog hoger uit kunnen vallen, weet de trainer. "We hebben alleen maar vooruit verdedigd, alleen maar druk gegeven. Ze hebben geen kans gehad."

In de stand gaat NSC Nijkerk aan kop met 25 punten, VV Bennekom, dat met 2-3 won bij Enter Vooruit, is de nummer twee met 24 punten en SDVB is de nummer drie met 22 punten voor Go Ahead Kampen (19 punten) en KHC (17 punten).

Zaterdag dus de thuiswedstrijd voor SDVB tegen laagvlieger ASV Dronten. Een week later volgt het uitduel bij hekkensluiter Enter Vooruit. De Man waakt voor onderschatting. "Het is allebei niet makkelijk. Maar als wij hetzelfde niveau brengen als in de laatste twee wedstrijden, dan is zes punten erbij niet onmogelijk.''

Meer berichten