De bouw van Holzenbosch wordt feestelijk aangekondigd.
De bouw van Holzenbosch wordt feestelijk aangekondigd. (Foto: )

Holzenbosch Voorthuizen gelanceerd

Van de redactie

33 duurzame huurwoningen

Duurzame, betaalbare huurwoningen, zowel voor zorgbehoevenden als voor reguliere woningzoekenden. Met de bouw van 21 zorgappartementen en 12 rijwoningen in de nieuwe wijk Holzenbosch in Voorthuizen komt Woningstichting Barneveld aan al die voorwaarden tegemoet.

barneveld - Deze week startte Liesbeth Brouwer-de Jong, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, samen met wethouder Didi Dorrestijn-Taal, Wouter van den Top van De Bunte Vastgoed Oost, toekomstige bewoners en andere betrokkenen op feestelijke wijze de bouw van deze extra energiezuinige huurwoningen.

Duurzaam en betaalbaar

Een druk op de knop, gevolgd door een explosie van confetti, markeerde de start van het nieuwbouwproject van De Bunte in de nieuwe woonwijk Holzenbosch in Voorthuizen. De 21 zorgappartementen en 12 rijwoningen van Woningstichting Barneveld zijn onderdeel van dit project dat in totaal bestaat uit 21 appartementen, 2 vrijstaande woningen, 10 tweekappers en 19 rijwoningen. De woningstichting neemt de huurwoningen na oplevering van De Bunte af. Met de bouw van de appartementen en de rijwoningen voegt Woningstichting Barneveld 33 extra energiezuinige betaalbare woningen toe aan haar voorraad. De huurwoningen worden extra geïsoleerd en voorzien van onder meer triple glas en zonnepanelen. Van de 21 appartementen verhuurt de woningstichting er 14 aan JP van den Bent stichting, de huidige zorgverlener van de Werelthuis-bewoners. De andere worden verhuurd aan een andere zorginstelling. De plannen voor het complex ontstonden uit de vraag van Stichting Beheer het Werelthuis: 'Hoe kan zorg en huisvesting voor de bewoners van Het Werelthuis ook in de toekomst goed georganiseerd en betaalbaar blijven?' De bouw van de toekomstbestendige en toegankelijke appartementen zijn het resultaat van een samenwerking tussen Stichting Beheer het Werelthuis, zorgverlener JP van den Bent stichting en Woningstichting Barneveld.

 

Meer berichten