Foto: Martin van der Hooft

Nieuwjaarsgevoel

Hoera, het is 1 januari. Inmiddels als u dit leest is het al de derde. Waar gaat het toch snel allemaal. Voor je het weet is het nieuwjaarsgevoel al weer voorbij. Maar voor het zover is wil ik u graag allemaal een zeer goed en gelukkig en gezond 2019 toewensen. Ik hoop dat we nog veel van elkaar zullen horen.

Ik wil dit nieuwe jaar beginnen met tijd voor mezelf en dat heb ik ook al gedaan: een paar heerlijke dagen rust gehad waardoor mijn geest volop ruimte heeft gekregen.

Zo'n nieuw jaar is als een schone lei en daarom zijn er ook meestal allerlei goede voornemens. Ik heb ze nooit, zeg ik tegen iedereen, maar natuurlijk heb ik ze wel. Ik wil er alleen nooit over praten want als het dan niet lukt voel ik me zo'n mislukkeling. Maar deze keer hebben ze allemaal te maken met tijd. de tijd die zo snel gaat dat het me soms verlamt. in plaats van de dingen die ik moet doen te doen, zit ik dan even wezenloos op de bank. Ook goed als dat je geest tot rust brengt, maar anders is het een tamelijk loze bezigheid.

Ik wil dit nieuwe jaar beginnen met tijd voor mezelf en dat heb ik ook al gedaan: een paar heerlijke dagen rust gehad waardoor mijn geest volop ruimte heeft gekregen. En dan besef ik dat ik meteen alles moet doen: dus meteen een email beantwoorden en daarna weggooien, want anders loopt die computer (en ook mijn geest) maar vol. Meteen elk briefje en papiertje waar ik op schrijf wegdoen, meteen alle blaadjes en folders en tijdschriften die ik gelezen heb wegdoen.

Deze eerste januari is het ook nog eens lekker weer. Ik voel het voorjaar in de lucht en het geeft me energie. 2019 wordt het jaar van rust en ruimte, voor mij en voor iedereen in mijn leven. Geen chaos meer, of beduidend minder, maar een opgeruimd huis en een opgeruimde geest.

Dus als u me met een somber gezicht ziet, tik me dan even op mijn schouder en herinner me hieraan. Want echt, ik kan het alleen als we het met z'n allen doen en elkaar daarbij ondersteunen. Ik reken op u!

Judith van den Wildenberg

Meer berichten