Foto:

Handvat voor mensen die werk zoeken

Door Leo Polhuys

Drie workshops in Barneveld

Handvatten voor werkzoekenden. Zo omschrijft Bart Goris van uitzendorganisatie Veluwe Personeel de drie workshops die hij met Leindert Vogel van Menswaarde Interim & Advies verzorgt op 18 januari en 1 en 15 februari. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en worden gehouden bij Greengiving aan de Plantagelaan 24 in Barneveld. De organisatie staat voor iedereen open. Iedereen die werk zoekt is welkom.

BARNEVELD - Meteen maar even de vraag gesteld aan Bart: het zijn toch economische hoogtijdagen en de werkloosheid staat op een historisch laagtepunt. Waarom dan workshops voor werkzoekenden? ''Ondanks de goede economische situatie zijn er nog steeds mensen die werkloos thuis zitten, door wat voor reden dan ook, 'Dat kan aan een aantal dingen liggen. Misschien zijn er mensen die zich nooit goed hebben leren presenteren of niet weten hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft. Of ze weten simpelweg niet waar ze moeten beginnen met solliciteren. Deze mensen bieden wij handvatten. We gaan eerst in op de vraag: wie ben ik en welke talenten heb ik? Verder wordt aandacht besteed aan presentatie, het opstellen van een goed cv en het voeren van een sollicitatiegesprek. De workshops worden bewust om de twee weken gehouden, zodat in de tussentijd de deelnemers kunnen oefenen, ervaringen uitwisselen en de resultaten bespreken. We hopen dat de deelnemers naar een vaste baan kunnen worden geleid. Of het nu via Veluwe Personeel loopt of de kandidaten vinden zelf een baan, wij proberen het handvat te bieden.Werkgevers in Barneveld en omgeving zitten om goede mensen te springen.'' Voor het samenstellen van het programma heeft Veluwe Personeel uit eigen ervaringen geput.

Persoonlijk

Veluwe Personeel werkt hoofdzakelijk in een straal van een kilometer of tien rondom Barneveld en richt zich vooral op bemiddeling van technisch personeel. Veluwe Personeel is een uitzendbureau met de focus op techniek maar met een breder aanbod aan vacatures. Bart: ''Denk aan bijvoorbeeld lassers, monteurs of installateurs, maar ook bijvoorbeeld een logistiek medewerker kan bij ons aankloppen. Wij pakken de zaken graag persoonlijk aan. Dat werkt het beste. In verband daarmee houden wij voor de workshops een groepsgrootte van maximaal twaalf personen aan. Wordt het aantal deelnemers groter, dan loop je het risico dat het persoonlijke element verdwijnt en dat willen we niet. Greengiving, de vorige eigenaar van ons pand, heeft haar nieuwe pand belangeloos ter beschikking gesteld voor de workshops.'' Mochten er meer deelnemers komen, dan overweegt de organisatie een tweede serie workshops te houden. Informatie en aanmelding: www.veluwepersoneel.nl/workshop.Belangstellenden moeten zich van te voren wel even opgeven.

Meer berichten