Deelnemers aan Glindse snertloop
Deelnemers aan Glindse snertloop (Foto: Verena Hoogerheijde)

Record aantal deelnemers (75) van start op 29e Glindse Snertloop!

In De Glind werd zaterdag 5 januari 2019 voor de 29e keer de traditionele snertloop georganiseerd.

De jeugd en de recreanten gingen eerst van start om een ronde van 2,7 kilometer af te leggen. Net als vorig jaar, was ook dit jaar Surrender de snelste loper van de zogeheten ‘kleine Ringlaan’. Hij liep de snertloop in de snelle tijd van 11:34 en mocht daarom de wedstrijdbeker gesponsord door GlindMedia in ontvangst nemen.

Daarna was het de beurt aan de senioren. Zij liepen een afstand van 6,4 kilometer, tweemaal de ‘grote Ringlaan’. Bram van der Werf was in een tijd van 23:25 de snelste. Hij was daarmee bijna 3 minuten sneller dan Jordy van Lit (26:20). Snelste vrouwelijke deelneemster was Hetty ter Maaten uit Achterveld (30:09). Bram heeft de wedstrijdbeker, gesponsord door Loon- en Verhuurbedrijf Gebr. Van Mourik, in ontvangst genomen.

Na afloop van de snertloop stond er voor iedereen een kom lekkere erwtensoep of een broodje knakworst klaar en was er voor de deelnemers een herinneringsvaantje.

De organisatie bedankt alle sponsoren en vrijwilligers voor hun inzet en kijkt terug op een zeer succesvol evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is. Op zaterdag 4 januari 2020 vieren we de 30e editie!

Meer berichten