Foto: P.r. Ackersate

Ackersate bouwt zes bosvilla's

Door Leo Polhuys

Nieuw seizoen op komst

Het lijkt er deze dagen nog niet echt op, maar het voorjaar nadert snel en dat betekent dat binnenkort ook het campingseizoen weer begint. Ackersate bereidt zich met een aantal vernieuwingen voor op de opening van het seizoen op 29 maart. De bouw van zes bosvilla\s is een belangrijke stap.

VOORTHUIZEN - Lege plekken op het uitgestrekte terrein van het Ardoer vakantiepark geven aan waar de villa's moeten komen. ''Het gaat om luxe vakantiewoningen die je kunt huren, met een kookeiland,''zegt Wianka Plat van Ackersate, dat driehonderd jaarplaatsen, tweehonderd kampeerplekken en tachtig verhuureenheden telt. Daarmee is het park een van de grotere vakantiebedrijven in de regio. Ackersate is in de koude winterperiode druk bezig geweest met het opschonen van het terrein, zodat alles weer piekfijn in orde is als de gasten komen. ''De boekingen komen u al weer binnen, ''zegt Wianka. ''De trend is dat mensen steeds vroeger boeken en ook zie je dat grotere groepen boeken. Ze huren dan bijvoorbeeld twee vakantiewoningen naast elkaar zodat ze met de gehele groep bijeen zijn. Overigens hebben we het hele jaar door wel gasten, ook in de winter. De omgeving leent zich immers prima voor recreatie.'' Een deel van de woningen op het terrein aan de Harremaatweg is tijdelijk verhuurd aan mensen die wachten tot hun woning in een Voorthuizer nieuwbouwwijk klaar is.

Zonnepanelen

Tot de opknapbeurt van Ackersate behoort ook het aanleggen van een aantal nieuwe kampeerplekken. Wianka: ''Deze komen op de plek waar eerst een aantal oude caravans stond. In goed overleg zijn deze verplaatst. Een aantal bewoners is vertrokken. Ook de toiletvoorzieningen hebben een renovatie ondergaan. ''Gasten kijken tegenwoordig heel goed naar het voorzieningenniveau. Daarom is het voor een recreatiebedrijf ook belangrijk om bij te blijven en het niveau op peil te houden. Als men merkt dat er wordt geinvesteerd en vernieuwd in een recreatiepark, geeft dat levendigheid en is men graag bereid om terug te komen.'' De vorig jaar aangebrachte trampoline, die is voorzien van verlichting in de avonduren, heeft een overkapping met zonnepanelen gekregen. Dat zelfde geldt voor de parkeerplaats. Wianka: ''De zonnepanelen op de parkeerruimte zijn goed voor de de stroomvoorziening van dertig procent van onze jaarplaatsen. '' Tot slot meldt Wianka nog dat restaurant 't Karrewiel, gevestigd op het terrein van Ackersate het gehele jaar is geopend. Overigens heeft Ackersate net als vorig jaar een goed jaar gedraaid. Het langdurige warme zomerweer heeft ertoe geleid dat veel mensen een binnenlandse vakantie boekten. Ook het Voorthuizer park heeft daarvan geprofiteerd.

Meer berichten