SDVB redde het zaterdag niet op eigen veld tegen VV Scherpenzeel, 0-3. Foto: Melvin Taribuka
SDVB redde het zaterdag niet op eigen veld tegen VV Scherpenzeel, 0-3. Foto: Melvin Taribuka (Foto: )

Valse herstart van SDV Barneveld

Door Hans Assink

Scherpenzeel de betere ploeg

De herstart van SDV Barneveld in de competitie pakte zaterdag slecht uit. De ploeg van trainer Johan de Man verloor in de eerste wedstrijd van 2019 van VV Scherpenzeel: 0-3. Ondanks de nederlaag blijft SDVB de nummer 3 van de eerste klasse D. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen De Merino's, dat tiende staat. Thuis won SDVB met 4-1.

Barneveld - Consequenties in de stand van de tweede periode had de nederlaag tegen Scherpenzeel wel voor SDVB. De Barnevelders zakten naar plek 4 en Scherpenzeel ging over SDVB heen. DTS leidt nu de periode met 15 uit 5, Scherpenzeel heeft 12 uit 5 en SDVB 10 uit 5.

Op het verlies tegen Scherpenzeel was weinig af te dingen. "Dit was zo'n wedstrijd waarin niets klopte'', zei Johan de Man na afloop. De thuisclub moest het doen zonder de geschorste Maarten van de Groep. Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen. In de laatste oefenwedstrijd bleef SDVB redelijk op de been met een 1-2 nederlaag tegen Sparta Nijkerk, een topploeg uit de hoofdklasse. Maar het liep niet tegen Scherpenzeel, dat direct vol gas gaf. In de 16e minuut scoorde Tevfik Ceyar de 0-1 en in de 39e minuut was het 0-2 door een goal van Dittger Aarsen. Gydo Vos kreeg nog een kans op de aansluitingstreffer, maar Coen Uyterwaal, de keeper van Scherpenzeel, liet zich niet verschalken.

In de tweede helft bracht De Man Jeff van der Bult voor Gydo Vos en drong SDVB wat meer aan, maar Scherpenzeel was nauwelijks onder de indruk en had de beste kansen. Ook de invallers Rick Huijser en Martijn van de Streek konden het verschil niet maken. Het bleef 0-2 tot aan de extra tijd, waarin Nekhomi Veldt de 0-3 liet aantekenen. SDVB stond toen al met tien man, want Kevin Ooms was er al af met twee keer geel. "Kansloos'', was de conclusie van De Man.

SDVB staat halverwege de competitie op de derde plek met 24 punten uit 13 wedstrijden. NSC Nijkerk is koploper met 34 uit 13. Bennekom is tweede met 31 uit 13. Vier clubs zitten SDVB op de hielen. DTS en Go Ahead Kampen hebben 22 punten en Scherpenzeel en KHC hebben 21 punten.

Meer berichten