Een ouderwets opgezette tent en een Fiat 500 met minicaravan.
Een ouderwets opgezette tent en een Fiat 500 met minicaravan. (Foto: OASM)

Expositie: 'Kamperen op de Veluwe anno 1960'

Sinds vrijdag tot en met april zal in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum te Terschuur (gemeente Barneveld) aan de Rijksweg 87 een expositie over het kamperen op de Veluwe in de jaren '50 en '60 te zien zijn.

Terschuur - Tijdens deze tijdelijke kampeerexpositie zullen er een mooie verzameling van allerhande kampeerattributen, een ouderwets opgezette tent, een Fiat 500 met minicaravan en nog veel meer te zien zijn.
Kamperen kreeg in Nederland zijn opmars vanaf 1920, toen oude legertenten en -materialen vanuit de Eerste Wereldoorlog in het bezit kwamen van Nederlandse kampeerders. In de Tweede Wereldoorlog werd kamperen verboden, maar dat remde de populariteit niet. Want weet u nog? Op vakantie gaan was een feestje en dat hoefde helemaal niet zo luxe! Gewoon lekker in de natuur, even weg van alle druktes.
Naast deze tijdelijke kampeerexpositie is ook de vaste collectie van het museum dagelijks te zien, waaronder de 160 oude ambachten inclusief speurtocht, speelgoedmuseum en het buitenmuseum. Ook is er een horecagelegenheid in het museum aanwezig en is het gehele museum bewust zeer rolstoelvriendelijk ingericht. Vanaf april ook zondags open.

Meer berichten