De FTC is een wereldwijde robotwedstrijd.
De FTC is een wereldwijde robotwedstrijd. (Foto: Thomas Vugs)

JFC wint award in finale First Tech Challenge

Elf leerlingen uit vwo 5 van het Technasium van het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld stonden afgelopen zaterdag samen met 23 andere teams in de landelijke finale van de FIRST Tech Challenge (FTC) in Den Haag. Hier wonnen ze, door een bijzondere samenwerking met het Barneveldse bedrijf Moba, één van de acht awards die werden uitgereikt.

BARNEVELD - De FTC is een wereldwijde robotwedstrijd. FIRST Tech Challenge-teams worden uitgedaagd om robots te ontwerpen, te bouwen, te programmeren en te bedienen. Tijdens de competities moet het team onderling samen werken. FIRST Tech Challenge geeft middelbare scholieren en hun docenten de kans om te groeien in probleemoplossend samenwerken. "Het leuke van FIRST Tech Challenge is dat je deel uitmaakt van een team. Alle vaardigheidsniveaus zijn welkom en nodig, zowel technisch als niet-technisch," - aldus teamcaptain Gerben Hakkenberg.

De leerlingen van het JFC, team Astronaumatics, zijn beloond met de CONNECT award. Deze prijs wordt toegekend aan het team dat het beste samenwerkt met hun lokale 'Science, Technology, Engineering and Math (STEM)'-gemeenschap. Het team heeft een unieke samenwerking met het bedrijf Moba, wereldmarktleider op het gebied van eiersorteer- en verpakkingsmachines, opgezet. Door deze samenwerking maakten leerlingen kennis met de diversiteit van de engineeringwereld.

Naast financiële steun heeft Moba ook kennis en materiaal gedeeld. De leerlingen zijn een dag binnen in het high-tech bedrijf aan de slag geweest. Daar hebben ze samen met medewerkers van de afdeling Research en Development een middag gebrainstormd en kennis gemaakt met de verschillende vakgebieden binnen een groot succesvol bedrijf. "De visie van Moba past helemaal bij het idee achter FTC. Het enthousiasmeren van jongeren voor techniek is iets wat wij graag stimuleren," aldus Marieke van den Brink, Corporate Communications Manager Moba.

Meer berichten