Alle jubilarissen ontvingen een fraaie bos bloemen, een oorkonde en een uniek beeldje.
Alle jubilarissen ontvingen een fraaie bos bloemen, een oorkonde en een uniek beeldje. (Foto: NA)

Hulde voor vrijwilligers Nieuw Avondrust

Maar liefst 26 vrijwilligers zijn op feestelijke wijze gehuldigd in zaal Zeumeren van woonzorgcentrum Nieuw Avondrust in Voorthuizen. Zij zijn tussen de 15 tot zelfs 28 jaar in dienst.

Voorhuizen - Sinds vorig jaar is zorggroep ENA begonnen om haar vrijwilligers, die 15 jaar óf langer werken voor de zorggroep, te huldigen. Locaties Ruimzicht in Barneveld en Huis in de Wei hebben in Scherpenzeel hebben dit in 2018 al gedaan en nu is het de buurt aan locatie Nieuw Avondrust om haar trouwe vrijwilligers te bedanken en in het zonnetje te zetten. Eén vrijwilliger is zelfs 28 jaar in dienst.

Els van Daal, manager Wonen & Welzijn opende de bijeenkomst door alle aanwezigen hartelijk welkom te heten. "Ik kan rustig stellen dat zonder onze vrijwilligers het voor ENA heel wat ingewikkelder, zelfs onmogelijk zou zijn om de tijd en aandacht aan de bewoners en dit huis te geven zoals dat nu gebeurt. Zonder onze vrijwilligers hebben wij geen bestaansrecht. Wij zijn onze vrijwilligers dan ook enorm dankbaar." Bejaardencentrum Avondrust werd overigens officieel geopend in 1970. In de jaren die volgden, is er veel veranderd. De zorg is immers continu in beweging, maar de locatie zelf is nooit gewijzigd. De officiële opening van Nieuw Avondrust was in 2000.

Vervolgens heeft Edith Waaijenberg- vrijwilligerscoördinator Nieuw Avondrust - elke vrijwilliger persoonlijk toegesproken met mooie, passende woorden. Alle jubilarissen ontvingen een fraaie bos bloemen, een oorkonde en een uniek beeldje, speciaal gemaakt door kunstenaar Corry Ammerlaan. Het beeldje betekent 'Welzijn in Verbondenheid'. De achtergrondgedachte is: zorg voor elkaar geeft een gevoel van eenheid (ENA). En dat is precies de zorgvuldig gekozen naam van deze zorggroep.

Zorggroep ENA bestaat uit de woonzorgcentra Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel). De kracht van zorggroep ENA is van lichte zorg aan huis tot zware verpleeghuiszorg. De bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers staan samen midden in het leven. De betrokken medewerkers zorgen voor een veilige en beschermende omgeving.


 

Meer berichten