N303 gaat naar 60 kilometer

De provinciale weg N303 tussen Putten en Voorthuizen wordt een 60-kilometerweg. Hoewel de provincie Gelderland officieel nog een besluit moet nemen, lijkt niets dit scenario meer in de weg te staan.

Voorthuizen - Dat bleek vorige week tijdens een presentatie van de plannen in restaurant Buitenlust in Voorthuizen. Recent hebben de drie gemeenten Putten, Barneveld en Nijkerk, waar dit deel van de N303 ligt, zich achter het standpunt geschaard van de klankbordgroep die meedacht met de provincie Gelderland. Deze klankbordgroep was opmerkelijk eensgezind: de Voorthuizerstraat moet een 60-kilometerweg worden.

De Puttense transportondernemer Rien van de Brug, die namens het bedrijfsleven in de klankbordgroep zat, legt uit: ''Het tijdverlies als de snelheid omlaag gaat van 80 naar 60 kilometer per uur is te verwaarlozen. Maximaal één minuut tijdverlies. Van mijn bedrijf rijden dagelijks gemiddeld 35 vrachtauto's over dit traject. De weg wordt breder en veiliger, dat vind ik belangrijker.''

''Minder roetuitstoot van verkeer, dus beter voor de gezondheid van aanwonenden'', zegt inwoner van Huinen Wim Torsius. ''En het is veiliger.'' ''Elke dag steken er edelherten over'', stelt Diederick Huizinga namens natuurorganisaties..

Meer berichten