Foto:

Column Judith: Guilty pleasure

"Ben je al door de tunnel gereden?" Die vraag krijg ik wel tien keer per dag te horen, sinds afgelopen donderdag. Veel mensen denken dat ik er al eerder doorheen mocht, om wat voor reden dan ook. Ook voor mij ging hij echter pas op vrijdag open. Ik kon er niet bij zijn wegens andere werkzaamheden. Maar ik kan u vertellen, ik ben er ook daarna nog niet een keer doorheen gegaan. Want eigenlijk ben ik een beetje chagrijnig dat de tunnel open is. De omleiding had namelijk voor mij ook een heel groot voordeel, namelijk dat ik toe kon geven aan een 'guilty pleasure', oftewel iets dat ik wel graag doe maar waarvan ik eigenlijk vind dat ik het niet zou moeten doen.

Als ik zo 's avonds een vergadering had in Voorthuizen, dan reed ik terug via de oude Rijksweg richting Terschuur en ging dan bij de Zeldersweg richting A30. En wat zit daar als grote verleider? Juist, een bedrijf met een grote M. Jaren geleden begon onze hond altijd hysterisch te piepen als hij zo'n M zag, want daar waren ijsjes, dat wist hij gewoon. Daar hebben we altijd hard om gelachen en we gaven er ook vaak aan toe, zo grappig. Maar nu, nu ik geheel alleen in de auto zat, leek het wel alsof mijn stuur me als vanzelf daarheen dirigeerde. Oh niet voor de hamburgers en frietjes, maar voor die overheerlijke ijskoffie, met slagroom. Al voor de eerste rotonde in de Rijksweg, daar waar je verstandig af kunt slaan naar de Nijkerkerweg, begon alles in mij hysterisch te piepen. Mocht ik vandaag wel of vandaag niet? Het antwoord was bijna altijd ja,ja, behalve als ik al eerder die week was geweest.

Nu is er de tunnel. Gewoon, saai onder de spoorlijn door, geen ijskoffie. Want ik ga er niet expres voor omrijden, dat vind ik nou weer net te gek. De enige oplossing die ik kan bedenken is dat ik vaker naar Terschuur en Zwartebroek moet gaan en dan niet binnendoor. Nou heb ik net gelezen dat je vanuit Voorthuizen nog een tijd om moet rijden. Tot half april zo ongeveer. Zou de gemeente dat speciaal voor mij doen?

Judith van den Wildenberg

Meer berichten