Startschot aanpak knelpunt A1/A30

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft maandagochtend in Barneveld het startschot gegeven voor de aanpak van de files op de A1 tussen de aansluiting Barneveld en Voorthuizen en op de aansluiting met de A30.

Barneveld - Eind vorig jaar stelde de minister al 22 miljoen euro beschikbaar voor de verkenning naar de doeltreffendste manier om deze knelpunten aan te pakken. ''Ik ben blij dat we vandaag samen met de provincie, regio en gemeente Barneveld een nieuwe stap zetten voor een goede bereikbaarheid en minder files en vertraging'', zei de bewindsvrouw bij de ondertekening in restaurant De Goudreinet.

De regio Foodvalley dringt al jaren aan op maatregelen rond de afslag van de A1 naar de A30. Zij draagt nu zelf 1 miljoen bij aan het verkennende onderzoek dat gisterochtend van start is gegaan. De provincie Gelderland betaalt 7,5 miljoen euro en de gemeente Barneveld stelt grond beschikbaar. Het project maakt deel uit van een bredere aanpak voor de doorstroming op de A1. Ook de grootscheepse herinrichting van het knooppunt Hoevelaken is daar onderdeel van. Wethouder Hans van Daalen van Barneveld liet weten blij te zijn met het startsein voor de aanpak.

Meer berichten