VVOP strijdt tegen degradatie. De ploeg van trainer John Martens kan in drie thuiswedstrijden op rij goede zaken doen.
VVOP strijdt tegen degradatie. De ploeg van trainer John Martens kan in drie thuiswedstrijden op rij goede zaken doen. (Foto: )

VVOP blijft in degradatienood

De wedstrijd van zaterdag tegen Blauw Geel'55 was er eentje tegen een directe concurrent en daarom was het ook extra zuur voor VVOP dat er verloren werd in Ede: 4-0. "Niet goed'', zegt trainer John Martens. "Het wordt aanpoten. Het was al spannend en het wordt steeds spannender.''

Door Hans Assink

Voorthuizen - In november stond de ploeg van Martens nog op een veilige negende plaats in de tweede klasse G. Na 8 wedstrijden had VVOP 11 punten.

Negen wedstrijden verder staat de teller bij de club uit Voorthuizen op 15 punten. VVOP bezet de dertiende en voorlaatste plek. Alleen ESC doet het slechter met 13 punten uit 17 wedstrijden. Lelystad is de nummer 12 met 17 uit 17 en Blauw Geel staat op de veilige elfde plek met 20 uit 17. Alleen de hekkensluiter degradeert rechtstreeks, de twee clubs erboven gaan de nacompetitie voor degradatie in. "De elfde plek is het doel'', zegt Martens. "Het wordt zeker spannend, maar het is haalbaar.''

VVOP wacht nog op de eerste zege in het nieuwe jaar. Behoudens een 0-0 bij ESC werd er alleen maar verloren. Maar er is zeker nog hoop, want de ploeg van Martens speelt nu drie keer achter elkaar een thuiswedstrijd. "Het is altijd fijn om thuis te spelen. We hebben een trouwe aanhang'', zegt Martens.

En zo heel slecht als de uitslag doet vermoeden was het afgelopen zaterdag ook niet tegen Blauw Geel. "We begonnen prima'', zegt Martens. "Maar qua voetbal was het even later niet meer te doen met het extreme weer met hagel en storm. Het is nog even gestaakt geweest. In de eerste helft gebeurde er voetballend weinig. We kwamen met 1-0 achter, maar dat was niet per se verdiend. Daarvoor hadden wij een paar mogelijkheden. De 1-0 achterstand bij rust was te overzien. Na rust hadden we een goede fase. Blauw Geel is lange tijd niet bij onze keeper in de buurt geweest. Maar bij een vrije trap maakten ze wel de 2-0. Wij creëerden niet genoeg'', zegt Martens.

Die 2-0 was niet de nekslag voor VVOP. Blauw Geel kwam met tien man te staan na rood voor hun keeper die spits Mathijs van Dusschoten torpedeerde. "Zonde, anders had hij een doelpunt kunnen maken'', zegt Martens.

De vrije trap die volgde leverde VVOP niets op en in tegenaanval ging de bal aan de andere kant op de stip. "Terecht'', zegt Martens. "Een verdediger timede verkeerd.'' De penalty werd benut door Blauw Geel en met de 3-0 was het gespeeld. "We hadden nog een kwartier, maar het geloof was weg'', aldus de trainer.

Bij winst op Blauw Geel was VVOP op de veilige elfde plek terecht gekomen, maar nu gaapt er een gat van vijf punten. De ploeg van Martens speelt nu drie keer thuis, tegen achtereenvolgens FC Horst, AVW en OWIOS. Martens blijft positief. "We hebben tegen iedereen in deze competitie kans. We zijn zeker niet de minste ploeg. Tegen Horst hebben we een goede kans. Uit hebben we van ze verloren, maar ik verwacht bij ons een andere wedstrijd.''

Meer berichten