Een druk op de knop, gevolgd door een explosie van confetti markeerde de start van de bouw van de Wikselaarse Eng.
Een druk op de knop, gevolgd door een explosie van confetti markeerde de start van de bouw van de Wikselaarse Eng. (Foto: Woningstichting Barneveld)

Feestelijke start bouw 155 woningen

Een druk op de knop, gevolgd door een explosie van confetti. Daarmee markeerden maandagmiddag Liesbeth Brouwer-de Jong, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, samen met wethouder Aart de Kruijf , Wouter van den Top van De Bunte Vastgoed Oost, toekomstige bewoners en andere betrokkenen de bouw van 155 aardgasvrije en zeer energiezuinige woningen.

Voorthuizen - De woningen, waarvan 53 betaalbare huurwoningen, worden gebouwd in de nieuwe wijk Wikselaarse Eng in Voorthuizen.
De feestelijke handeling volgt op een start van de bouw van deze nieuwe wijk afgelopen november. Inmiddels worden de contouren van de wijk en de diverse woningen zichtbaar. In de Wikselaarse Eng, de eerste aardgasvrije wijk in de gemeente Barneveld, worden 155 duurzame, aardgasvrije woningen gebouwd in opdracht van De Bunte. De 16 seniorenwoningen, 24 rug-aan-rug woningen en 13 eengezinswoningen van Woningstichting Barneveld zijn onderdeel van dit project. De woningstichting neemt de huurwoningen na oplevering van De Bunte af.
De 53 extra energiezuinige, betaalbare woningen zijn een flinke en gevarieerde toevoeging aan het woningbezit van Woningstichting Barneveld. Ze maken deel uit van de 'inhaalslag sociale woningbouw' die de woningstichting is overeengekomen met de gemeente Barneveld en de Huurdersvereniging Barneveld. De huurwoningen worden volgens het BENG-principe gebouwd (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent dat de woningen extra worden geïsoleerd en worden voorzien van onder meer een warmtepomp voor verwarming en warm water, balansventilatie en zonnepanelen. Er komt geen aardgas in de wijk, alle woningen zijn dus naast BENG ook 'all-electric'.
De 16 seniorenwoningen zijn bestemd voor woningzoekenden van 55 jaar of ouder. De woningen hebben een woonkamer, eetkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond, een ruime zolder op de eerste verdieping en een tuin. Ze worden in 3 verschillende blokken gebouwd op verschillende locaties in de wijk. De eerste 5 seniorenwoningen worden in maart toegewezen.

Reageren

Op de overige 11 woningen kan nog worden gereageerd in april 2019. Houd de website huiswaarts.nu in de gaten voor het actuele aanbod. Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan bij huiswaarts.nu om te kunnen reageren op een sociale huurwoning van Woningstichting Barneveld in de Wikselaarse Eng.

Meer berichten