Jonge kunstenaars beschilderen 1250 kunstkippen

Barneveld - Zaterdag 27 april, Koningsdag, vullen 1250 kleurrijke kunstkippetjes het Raadhuisplein voor het gemeentehuis van Barneveld. Ze zijn beschilderd (of versierd) door honderden leerlingen van basisscholen in de gemeente Barneveld en worden opgesteld in de vorm van de letters W en A. Burgemeester Van Dijk hoopt dat zoveel mogelijk basisscholen aan het plan meedoen. "Een mooie, kleurige en kunstzinnige manier om de gemeente Barneveld aan onze koning te presenteren."

Want een aantal kippen gaat nog diezelfde dag met het #TeamWijBarneveld mee naar "oranjestad" Amersfoort waar Koning Willem-Alexander, samen met zijn familie, zijn verjaardag viert. De gemeente Barneveld is onderdeel van de presentatie van Regio Amersfoort.
Voordat het team naar "oranjestad" Amersfoort vertrekt, wordt vanuit de lucht een groepsfoto gemaakt en samen met een felicitatietelegram naar de jarige koning gestuurd. Het #TeamWijBarneveld, dat op de speciale regiolocatie langs de route in Amersfoort staat, speelt een belangrijke rol in de regiopresentatie. Zij gaan, samen met een lid van de Koninklijke familie, tijdens de regioquiz op zoek naar goede antwoorden. #TeamWijBarneveld staat onder de bezielende leiding van de Voorthuizense ondernemer Roland Hartkamp.

De gemeente Barneveld is nog met lokale oranjeverenigingen in gesprek over extra activiteiten die in de verschillende dorpen worden georganiseerd ter gelegenheid van de koninklijke aanwezigheid in de regio. In ieder geval worden aan de voorzijde van het gemeentehuis in Barneveld en aan de toren van de Gereformeerde Kerk in Voorthuizen banieren opgehangen met afbeeldingen van de koning en de koningin.

Meer berichten