Foto:

Column Judith: Op de radio... in Australië!

Ik kan het niet geloven, maar binnenkort is er regelmatig een stukje Barnevelds te horen op de radio. Niks mis mee en wat is daar nu bijzonder aan, zult u zeggen. Nou, deze radio staat in Melbourne, Australië. En wat er te horen zal zijn is deze rubriek, mijn Spoorzoeker! Niet in het Engels, maar gewoon voorgelezen door een Nederlandse mevrouw, met inmiddels wel een Australisch accent, die daar een radioprogramma maakt voor de Nederlandse club. Ik moet eerlijk zeggen, hier gaat mijn hart wel sneller van kloppen. Het heet daar: Dutchies in Melbourne Radio 3ZZZ.

Ze was hier op bezoek bij haar ouders en las daar Barneveld Vandaag. En omdat ze een journalistiek hart heeft met oor en oog voor haar luisteraars, is ze altijd op zoek naar leuke dingen die ze kan gebruiken. Maar ze deed het niet zomaar, ze wilde wel mijn toestemming hebben. Daarom spraken we ergens af voor koffie. Nou, het klikte meteen, alsof we elkaar al jaren kenden en we lachten wat af. We waren echt nog niet in een uurtje uitgepraat. Daarna dus ook nog een keertje geluncht en dankzij haar ontdekte ik twee erg leuke zaken in Barneveld: Sophias Coffee waar je behalve koffie ook erg leuke cadeautjes kunt vinden en de pincho's bij grand café Kuhlman. Dat krijg je er nou weer van als je altijd druk bent, dan heb je iemand van buiten nodig om de leuke zaken van je eigen dorp te ontdekken.

Radio 3ZZZ wordt helemaal verzorgd door vrijwilligers en zendt in allerlei talen uit. De Nederlandse radio is er op maandag (van 8.00 tot 9.00) en op vrijdag (16.00 - 17.00 uur). Dit zijn wel de Australische tijden. Ik heb inmiddels op hun facebookpagina hilarische filmpjes gezien van vroeger met André van Duin en heel veel Nederlandse nieuwtjes. Zo lees ik over een experiment met zonnepanelen in het wegdek in Noord- en Zuid-Holland. Een mooie mix. Ik ga ze volgen!

Meer berichten