Teunis Ruiter (links) en Bert Brouwer (Careander) zijn allebei blij met de nieuwe samenwerking.
Teunis Ruiter (links) en Bert Brouwer (Careander) zijn allebei blij met de nieuwe samenwerking. (Foto: JvdW)

RuiterActief/RuiterWerkt zeker van toekomst

Teunis Ruiter van RuiterActief/RuiterWerkt is een samenwerking aangegaan met Careander, de grote zorgorganisatie op de Veluwe en omstreken. Bert Brouwer van Careander is erg blij met deze stap.

door Judith van den Wildenberg

Barneveld/Stroe - "Ik voel me heel vereerd dat Teunis ons gevraagd heeft. Ruiter is namelijk een prachtige onderneming. Ik ben geraakt door de manier waarop de medewerkers voor iedereen maatwerk regelen. Het uitgangspunt is altijd: Wat past bij deze deelnemer? Dat is heel inspirerend. En dan de combi met fitness, die is uniek te noemen. Fitness is hier ingebed als onderdeel van de werkzaamheden, daar kunnen wij als Careander nog wat van leren."

Brouwer was te gast bij de viering van het tienjarig bestaan van RuiterActief op Zorgboerderij De Gruttohoeve. "De opkomst daar, de sfeer, de ontroerende toespraken vooral ook van deelnemers. Dat zegt iets over een bedrijf. Ik vind het een parel in onze sector en ik weet zeker dat we van beide kanten gaan genieten van deze stap."

Teunis Ruiter, de oprichter en directeur, wilde graag een zekere toekomst voor zijn bedrijf. "RuiterActief en RuiterWerkt moeten ook kunnen bestaan zonder dat ik erbij betrokken ben. Ik moet er nu nog niet aan denken dat ik niet meer zou werken, en dat blijf ik dan ook met heel veel plezier doen, maar je moet voorbereid zijn op veranderingen. Het bedrijf mag niet van mij afhankelijk zijn. En dan gaat het niet zozeer om het bedrijf, maar het gaat om de deelnemers en de medewerkers. De mensen die hier een goede werkplek hebben gevonden, die moeten die zekerheid hebben dat het ook in de toekomst blijft bestaan."

Wat dat betreft zitten zowel Ruiter als Brouwer qua visie op dezelfde lijn: continuïteit voor deelnemers, ouders, medewerkers is het allerbelangrijkste. Daarom ook zullen de namen 'RuiterActief en RuiterWerkt' gewoon blijven bestaan.
Brouwer: "We zijn niet uit op groei, we gaan voor kwaliteit. Zo heeft Teunis zijn bedrijf opgebouwd, zo gaan wij door. Ook al is Careander een grote organisatie, we weten dat kleinschaligheid, zoals de boerderij De Gruttohoeve, het beste werkt. We werken al anderhalf jaar samen met Teunis aan een wooninitiatief in Voorthuizen. Daar willen we graag in verder gaan en dan is het belangrijk voor bewoners dat ze dichtbij huis hun werk of dagactiviteiten kunnen hebben.

Voor de deelnemers is het even slikken, want zij willen het liefst dat alles bij het oude blijft. Ouders en medewerkers staan echter geheel achter 'hun' Teunis. "Ik blijf ook nog zeker twee jaar, zodat er een vaste overgang is. Dat de kogel nu door de kerk is geeft rust. Ik weet nu zeker dat er bekwame handen zijn om RuiterActief en RuiterWerkt in achter te laten, vanuit dezelfde uitgangspunten waarmee ik het heb opgezet. Eigenlijk vind ik dat ook wel een compliment voor ons." 

Meer berichten