Burgemeester Asje van Dijk in gesprek met Wilco de Jong van Go Barneveld over de opening van het toeristisch seizoen.
Burgemeester Asje van Dijk in gesprek met Wilco de Jong van Go Barneveld over de opening van het toeristisch seizoen. (Foto: H. Heijne)

Opening van het toeristisch seizoen

Maandagavond 8 april jongstleden werd speciaal voor genodigden het toeristisch seizoen 2019 ingeluid in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum te Terschuur. Het evenement werd zoals ieder jaar weer druk bezocht.

door Hetty Heijne

TERSCHUUR - Na een kort welkomstwoord door Wilco de Jong, voorzitter van Go Barneveld gaf eigenaar Bakker een korte uitleg over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum met zijn 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes en de nieuwe tentoonstelling over meccano.

Hierna was het woord aan burgemeester Van Dijk die het toeristisch seizoen dat voor de deur staat positief tegemoet ziet. Hij gaf aan dat we met elkaar in Barneveld een geweldige toeristische sector hebben. "De toeristische sector is met 450.000 overnachtingen het afgelopen jaar 3 tot 6 procent gegroeid en daar zetten we ons met ons allen voor in. Door de gastvrijheid, prachtige voorzieningen en door mensen wegwijs te maken in de omgeving, zorgen ervoor dat er weer nieuwe gasten komen. Dat leidt er misschien wel toe dat we met ons project 'Visit Veluwe' binnenkort weer echt op nummer één staan", aldus Van Dijk. Hij wenste verder iedereen een geweldig toeristisch seizoen toe.

Wilco de Jong lanceerde een aantal nieuwe producten, waarbij het ging van 'Veluwe breed' naar 'lokaal'. Zo overhandigde Rémon Ridder van het Regionaal Coördinator Marketing @ VisitVeluwe het 'Veluwe bezoekers magazine' aan de burgemeester. Wilco de de Jong zelf gaf namens Go Barneveld twee lokale producten waaronder de '10 Toeristische toppers' en de toeristische 'Kip Lekker Barneveld' fietsroute, die dit jaar wegens succes wordt gecontinueerd. De Garderense ondernemersvereniging overhandigde de nieuwe editie van 'Garderen Gastvrij'. Als gastspreker was deze avond Frank Krake gevraagd. Krake is van de Rampondernemer (www.rampondernemer.nl), een handelsnaam die tot de verbeelding spreekt en waarbij rampen en tegenslagen de rode draad vormen. Hij vertelde over veerkracht, doorzettingsvermogen en uiteindelijk succes.

De opening van het toeristisch seizoen werd georganiseerd door Go Barneveld, de handelsnaam van Stichting Toeristisch Aanjaagteam Barneveld. Die heeft tot doel het ontwikkelen van activiteiten ter stimulering van de recreatie en het toerisme naar Barneveld en de diverse kernen. Meer info op over Go Barneveld is te vinden op: www.gobarneveld.nl. Ook op de websites; www.visitveluwe.nl, www.visitvoorthuizen.nl en www.garderen.nl kunt u informatie te vinden over de gemeente Barneveld en Veluwe.

Meer berichten