Wethouder Van Daalen kreeg hulp van Sjaan uit de Jordaan en Wilco de Jong.
Wethouder Van Daalen kreeg hulp van Sjaan uit de Jordaan en Wilco de Jong. (Foto: NB)

Veluws fietsroutenetwerk nu ook door Voorthuizen

VOORTHUIZEN - Wethouder Hans van Daalen opende tijdens de zesde editie van het evenement 'Voorthuizen Straalt' het nieuwe centrale fietsknooppunt aan het Bunckmanplein in Voorthuizen. Bij de opening waren onder andere Sjaan uit de Jordaan en Wilco de Jong van Go Barneveld aanwezig.

Door de komst van het fietsknooppunt is Voorthuizen nog beter aangesloten op het grote Veluwe fietsroutenetwerk. Dit is een netwerk van fietsroutes, waarbij recreatieve fietsers hun eigen route langs genummerde knooppunten kunnen volgen. Het nieuwe centrale knooppunt is een initiatief van de gemeente Barneveld, Route Bureau Veluwe en Go Barneveld.
''Voorthuizen werd op het Veluws fietsroutenetwerk nog niet aangedaan, maar Voorthuizen is wel de entree van de Veluwe. We vonden dat dat moest veranderen", aldus Wilco de Jong van Go Barneveld. Het nieuwe fietsknooppunt, nummer 21, ligt in het hart van Voorthuizen. Er is tevens een overzichtskaart geplaatst waar de bewegwijzering naar andere knooppunten in de omgeving op staan. Met het nieuwe fietsknooppunt wil de gemeente de (fietsende) bezoeker en haar inwoners meer mogelijkheden bieden om de omgeving per fiets te kunnen verkennen. Voor meer routes zie ook: www.gobarneveld.nl.

Meer berichten