De Dames Dinsdag Veterinnen zoeken ook nieuwe leden. 
De Dames Dinsdag Veterinnen zoeken ook nieuwe leden.  (Foto: NB)

Hockey Veterinnen: nooit op zondag, altijd doordeweeks

Barneveld - Sinds 1955 wordt er door de Dinsdag Veterinnen van de Hockey Veteranen Barneveld doordeweeks gespeeld. De vrouwen zoeken nieuwe leden.

Nog steeds vormen de damesveteranen een van de belangrijkste pijlers onder de hockeysport in Nederland. Deze dames, die hun actieve hockeyjaren achter zich hebben, zijn veelal actieve leden van hockeyverenigingen. Dit zijn de dames die op zaterdag rijden voor hun hockeyende kroost, de bar of de wedstrijdtafel bezetten, nog actief een jeugdteam coachen of in commissies en besturen van de vereniging actief zijn.

Naast het vrijwilligerswerk spelen zij door de week op dinsdagochtend hun eigen competitiewedstrijden. Naast deze competities worden er ook landelijke toernooien georganiseerd; het warming-up toernooi aan het begin van de competitie, het Noor Huurman-toernooi, het Zilveren Schoen-toernooi en het Midwinterhoorn Toernooi.

De laatste tien jaar is het aantal elftallen dat meespeelt in de doordeweeks competitie helaas afgenomen. Maatschappelijke veranderingen en sociale factoren spelen hierin mee. De dertigers van nu werken (parttime) en hebben de zorg voor hun gezin, een combinatie die alle tijd vergt. Veel teams hebben dan ook problemen met het vinden van jongere aanwas. Veel potentiële speelsters melden zich echter wel aan bij het trimhockey.

De Dames Dinsdag Veterinnen zoeken ook nieuwe leden. Ben je één van deze dames die wij zoeken, mét of zonder hockey ervaring en heb je zin en tijd om een gezellig maar ook serieus balletje te slaan, laat het dan weten. Wil je meer informatie, een keer meetrainen (maandagavond van 20.30-21.30 uur) of een keer komen kijken bij een wedstrijd, neem dan contact op en stuur een e-mail naar Dorien de Jong, dorien.ben@kpnmail.nl.

Meer berichten